Kvalitní H7
Moderátor: Moderátoři
Kvalitní H7
- Přílohy
-
DSCN1206.JPG- (153.31 KiB) Staženo 296 x
A to že je H7 špatně vyřešená žárovka je taky pitomost. Pokud někdo usuzuje ze stavu, v jakým jezdí "osvětlená" většina jedničkovejch fábulí, který byly časově druhým v pořadí (po ochcáfce) a co do počtu největším uživatelem H7, tak tam je poruchovost zaviněná nezvládnutou konstrukcí světlometu, ne žárovky. V tom plastovým zgarbu, kterej nouzově a na poslední chvíli vyprodukovala Hella Auto Lights právě pro F1, by hořely jak papírový čerti i jakýkoliv jiný halogenky - tam je špatně vyřešenej odvod tepla od patice a halogenovej cyklus neprobíhá jak by měl.
A kutilmile - nelituju tě
A halogenový cyklus mi přijde spíš jen jako teorie. 19 let jezdí moje auto s DRL USA, tj 30% dálkových. Jsou původní a na dálkové svítí super..
- PCmaniac99
TAKJAN píše:Taky to je nejvíc nedomyšlená autožárovka.
Nedomyšlený jsou světlomety, kde pak tato žárovka rychleji odchází. No a sračková tuplem.
Já s nima nemám žádnej problém. V Mondeu mk2 (MetalGode!) jsem měnil H7 po 1,5 - 2 letech. Což nepovažuju za žádnou tragédii. Měl jsem udělaný denní svícení tlumenejma světlama. Dával jsem Tungsram (tehdy cca 170,- Kč) a Osram (tehdy cca 220,- Kč). Auto se dovezlo s Narvama, ty mě vydržely asi čtyři roky. Kdoví jak dlouho tam byly před tím, než jsem auto koupil.
Halogenidovej cyklus není o absolutním výkonu na vláknech. Halogenidovej cyklus je o tepelným spádu mezi vláknem, baňkou a paticí = o tepelným výkonu, kterej světlomet jako obal žárovky dokáže od ní odvést a tím ten halogenidovej cyklus udržet v pohybu. Bohužel, když je parabola plastová (polykarbonát) a má minimální tloušťku (aby byla co nejlehčí) plus když je vnitřní prostor světlometu natolik utěsněnej a navíc je v něm zabráněný pohybu vzduchu, je odvod tepla od žárovky vedením doslova minimální a halogenidovej cyklus se nerozběhne, nebo sice probíhá, ale v minimální míře - jednoduše proto, že na žárovce nejsou výrazně chladnější místa, kde by se jodo- nebo bromo-wolframovej cyklus dokázal účinně uplatnit. Nedostatečně chlazená žárovka trpí rychlou degradací vlákna, navíc se při dlouhodobým svícení rychle taví plasty na patici i na samotný konstrukci světlometu. Stačí se zeptat pár lidí ze servisů, co opravujou světlomety - jak vypadá VEVNITŘ konstrukce halogenovýho světla jedničkový fábule po pár letech svícení ...TAKJAN píše:...
A halogenový cyklus mi přijde spíš jen jako teorie. 19 let jezdí moje auto s DRL USA, tj 30% dálkových. Jsou původní a na dálkové svítí super..
A kutilmile - nelituju tě