DVD Thomson DTH250E

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pavel85
Kontaktovat uživatele:

DVD Thomson DTH250E

#1 Příspěvek od Pavel85 »

Ahoj všem.Dostalo se mi na stůl tohle dvd úplně mrtvé.Prý po připojení k síti jen něco cvaklo nebo prsklo a konec.Nesvítí ani kontrolka StandBy.Ze zdroje neleze žádné napětí a řekl bych,že je chybka někde už před tím trafkem.Znám sice jak teoreticky fungují takové zdroje,ale konrtétně jsem s nimi ještě moc nedělal,takže díky za kažkou radu.Jinak napětí ze sítě je OK až za usměrňovač a na kondíku co je za usměrňovačem je taky OK.Neměl by náhodou někdo schéma?Díky moc všem.
michellos

#2 Příspěvek od michellos »

Mel sem tohle dvd taky s vadnym zdrojem a vyresil sem to tim ze sem sehnal po dlouhe dobe celou desku. o tomhle dvd sem slysel ze to je nepovedenej typ a po vlastni zkusenosti ten zdroj hreje kde muze. Ted mi odesla zase mechanika tak kdybys to dvd neopravil tak bych ho vzal na dily.
Pavel85
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pavel85 »

no na te desce to v jednom miste vypada,jako by to tam strelilo.Je tam jakoby vypalena cesta ale nejsem si jist jestli tam byla.Spis mi to pripada jako by to tam neco zkratovalo dve cesty.No bez schematu toho moc nenadelam.
michellos

#4 Příspěvek od michellos »

Schema bohuzel nemam tak to zkus nejak viditelne nafotit a ja se podivam na ten muj kram jestli tam v tom miste ta cesta je ale tim ti moc nepomuzu.Nevim jak ten zdroj mohli takhle udelat to opravdu hreje hned chvili po zapnuti pak to ma neco vydrzet
Pavel85
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pavel85 »

nafocene to mam.muzu ti to poslat?kam?nemas nahodou ICQ?
michellos

#6 Příspěvek od michellos »

Muzes icq- 482-875-769 michellos ale dvd mam doma a tam budu zitra tak mi to posli a ja se ti ozvu
Pavel85
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pavel85 »

ja budu zitra a pozitri cely den v praci.tak az te uvidim na icq tak ti pisnu.Zatim dik.
ZdenekH
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekH »

Řekl bych, že ti odešel buď spínací tranzistor před trafem, nebo je nějaký problém v jeho řízení. Nedávno jsem měl s jedním spínaným zdrojem problém v tom, že mi neustále odcházel právě ten spínací tranzistor (prsk a nic). Bylo to způsobeno tím, že vyšší teplotou se mi pohnul na DPS jeden z SMD tranzistorů v buzení a zkratoval mi přechod B-E. Vypálená cesta by mohla mít souvislost s nějakou proraženou součástkou (kondík, T,D)
Pavel85
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pavel85 »

Jo ja si myslim ze to bude nekde v buzeni,ale jak rikam,nejsem si jisty,zda tam opravdu ta cesta byla.Spis to vypada jakoby tam neco spadlo a zkratovalo to ty dve cesty a pak to prsklo.Zkusim najit zapojení toho IO,u ktereho to je a uvidim.Ale kdyby mel nekdo prece jen schema,byl bych vdecen.
ZdenekH
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZdenekH »

Nic neslibuji ale zkusím něco pohledat ve svých schématech , ale potřeboval bych vědět o jaký IO se jedná, případně o jaký tranzistor. Většina zdrojů je dost podobná s malými odchylkami, takže se dá aplikovat i schéma z jiného zdroje.
Pavel85
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pavel85 »

Jedná se o IO 2A0565
ZdenekH
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekH »

Je mi líto, ale v těch pár schématech co mám, takový IO není. Zkus datasheet.
Pavel85
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Pavel85 »

Jo,uz mam datasheet.Ten obvod by mel byt teoreticky zamenitelny s ICE2A0165,ktery doma mam.Zkusim polaborovat az bude cas.Zatim diky.
tibi

#14 Příspěvek od tibi »

nuz ak mas odstrelene ci spalene hodnoty odporov tak bez schemy si nahraty... inak pozorne si prejdi v setky suciastky pretoze iba mensia zavada a vsetko co si vymenil si menil marne...
Pavel85
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Pavel85 »

no doufam ze to najdu,ale nebudu to nijak hrotit.Ono uz se to pak ani nevyplati spravovat
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “