Varhany Eminent Solina

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
weed_smoker

#31 Příspěvek od weed_smoker »

Tyhle barevný kondenzátory byly i svitkový,vyskytovaly se v některých TVP PHILIPS (tuším že oba druhy).Přišel jsem na to tak,že jsem vadný rozdrtil kombinačkama.Ty svitkáče jsou vnitřkem podobný těm dočervena,co jsou ve spotřebce,ty keramiky tesláckýmu WK s větší roztečí než TK-čka a tloušťkou 3mm.
sinclair

#32 Příspěvek od sinclair »

Ano, ty svitky jsou ty bachratější z nich - mají vnitřky úplně stejný, jako bulharský červený svitky MPTPr-96, jen se liší povrchovkou a značením. A taky ty barevný dělali až do 630V jako bulhary.
jurosdi

#33 Příspěvek od jurosdi »

Kúrna-chlapi!! Vo vnútri je asi svitok...čím to mám nahradit??? Hodnota 100n.
Přílohy
DSC_0178.JPG
(247.81 KiB) Staženo 175 x
weed_smoker

#34 Příspěvek od weed_smoker »

Asi kvalitním MKS/MKT svitkáčem,ten 100n/100V- nebude ani drahej,spíš koukej po značkách EPCOS,ERO,PHILIPS,RIFA a WIMA.Pokud máš použitý,změř je a pokud seděj,jdou použít.Lepší dát hranatej,u kulatýho s vývodama do stran nesednou rozteče a musej bejt nastojato.
Celeron

#35 Příspěvek od Celeron »

Jestli to je opravdu kond na blokování 5V napájení TTL švábů, tak keramika je pro tohle vždy lepší než svitek. Proč tam dali svitkáče je záhada. Obvikle se doporučuje kapacita 22-33N na jedno pouzdro klasický TTL logiky. Pokud tam je TTL LS nebo ALS, tak stačí na pouzdro 10-15N. No a na každý desce by měly být 1-2 tantaly nebo aspoň elyty alespoň 22M. Možná s tím bude někdo polemizovat, ale takhle byly blokovaný desky v IBM 360/370 a že tam těch desek bylo. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“