Štvormiestny led display- hladam zapojenie
Moderátor: Moderátoři
Štvormiestny led display- hladam zapojenie
Vie niekto poradit?
má 4 desatiné bodky, dvojbodku a má "iba" 12vývodov, -7 segmentov + 4 anody/katody a des. bodka je 12 vyvodov - a ako sa potom ovlada dvojbodka medzi dvojicou cislicoviek?
Podakujem za každú pomoc.
Jestli je ta dvojtečka teda vůbec osazená ledkama (budou i verze bez osazení dvojtečky ledkama - čipama)
Přiložené PDF od Fa KINGBRIGHT má 3 verze zapojení displeje a dvojtečka je osazena a zapojena JEN u verze s koncovým číslem 21.
Je třeba pořádně prostudovat to PDF.
- Přílohy
-
c56.pdf- (174.31 KiB) Staženo 195 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ale vycházím t toho, že jsem měl doma hromadu různých sedmisegmentovek Tesla a RFT v červené a zelené, při jejich třídění jsem tuhle vlastnost hojně používal
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ak má nikto zaujem o zapojenie, poskytnem.
Za pomoc dakujem.
Displej som vybral pre lepšiu manipuláciu pri meraní potreboval som iba identifikovať konkrétne segmenty. Keď sa mi rozsvietili všetky segmenty, ale dp nie, zamenil som polaritu na anode a pri dotyku kladným pólom sa mi pri jednom segmente rozsvíetila bodka k danej cislicovke - v dielni mám zapísanu kombináciu aj príslušné rozloženie vyvodov.