Plnění zapalovačů
Moderátor: Moderátoři
Plnění zapalovačů
Je to starej hodobóžovej kovanej a tepanej ještě s kamínkem a kolečkem.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
petrfilipi
Svého času se to vyplatilo, protože i ty obyčené z průhledného plastu stály kolem 25Kčs (pro někoho 3 hodiny práce). Ale byly podstatně kvalitnější, daly se plnit mnohokrát a někomu vydržely s výměnou kamínku i přes rok. Ty samé jsou dnes za 5-6Kč, ale často nepřežijí jednu krabičku cigaret...
-
petrfilipi
https://www.odpovedi.cz/otazky/jak-dopl ... ty-z-vrchu
Takže odšroubuješ trysku, za chladu do díry naprskáš plyn (leze z toho víceméně v kapalným stavu), zašroubuješ trysku a hotovo.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Jak jste tady radili přímý nalití do díry po trysce, tak jsem to zkusil taky. Jde to ale je jeden problém. Aby šla vyndat tryska musí se nejdřív vyloupnout škrtací kolečko, pak uvolňovací páčka. To vše celkem jde ale problém je namontovat zpátky pružinku co tlačí do kamínku, kamínek a zároveň tam nacpat škrtací kolečko. To je téměř nemožný a pokud kamínek někam vystřelí, tak náhradní v trafice nemaj ani náhodou. Na to musí být nějakej planžetovej přípravek.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:Aby šla vyndat tryska musí se nejdřív vyloupnout škrtací kolečko, pak uvolňovací páčka. To vše celkem jde ale problém je namontovat zpátky pružinku co tlačí do kamínku, kamínek a zároveň tam nacpat škrtací kolečko. To je téměř nemožný a pokud kamínek někam vystřelí, tak náhradní v trafice nemaj ani náhodou. Na to musí být nějakej planžetovej přípravek.
no dělaly jsme to nehtem ,že jsme to drželi zmáčknuté ,nebo lepší pilník na nehty ten neklouzal. Je dobré před plněním dát zapalovač do mrazáku.