Oprava tabletu Lenovo B8080-H 60063 (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
- Bloodlines1
Oprava tabletu Lenovo B8080-H 60063 (přesunuto)
Děkuji.
- Přílohy
-
IMG_20180317_110756.jpg- (57.2 KiB) Staženo 290 x
- Bloodlines1
- Přílohy
-
IMG_20180317_110756.jpg- (19.53 KiB) Staženo 256 x
- Bloodlines1
https://www.manualslib.com/manual/70104 ... e=2#manual
Tak návod jsem našel, ale jak zjistit, zda je nějaká součástka odbouchlá, anebo je baterie v čoudu?
A kde najít výkres, jaká součástka je co?
Prostě moje idea byla, že když ta mr*ha nechce naběhnout, tak určitě se dá na webu najít výkres, co která součástka dělá, a podle toho, pomocí voltmetru určitým způsobem proměřit, od jakého bodu v obvodu do toho neteče šťáva, a tu část vyměnit.
Ale jak začít? Děkuji...
Jediné co asi dokážeš je změřit napětí baterie a zjistit, jestli se nabíjí.
Možná ještě jestli spíná tlačítko power.
Máš čím měřit?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Bloodlines1
Jo, máš pravdu, že na to jdu od lesa. Ale takle nějak to v servisu musej diagnostikovat.
Když je nějaká součástka odbouchlá, tablet nezapnu. Pokud za baterií naměřím napětí, baterie musí bejt logicky v pořádku.
Potom bych potřeboval výkres. Pokud zjístím, že to z baterie jde na součástku α. a za ní naměřím napětí, musí bejt α v pořádku. Pokud to z α jde na β a γ, za β naměřím napětí, ale za γ ne, je γ v haj*lu.
Jinak to podle mě být nemůže.
- Bloodlines1
* Kámoš kdesi opravuje mobily, a tam vyměňují na deskách jednotlivé součástky, desky nevyhazují.
Skutečně - ano, jak říkáš, přijdu někam, že mi nejede mobil, oni vyndají desku, a dají tam jinou. Tu mojí kamsi pošlou (nevyhodí ji) na opravu/výměnu konkrétního dílu.
Tam ji proměří, zjistí pomocí měření konkrétních bodů, která součástka je v háji, tu vymění, a takto opravenou desku pošlou zpět zákazníkovy.
Celé desky se nevyhodí kvůli jedné malé součástce, která se dá za minutu přeletovat.
A že se dává jen servisům... na web dneska "zdrhne" všechno. Počítal jsem s tím, že máte tipy na weby, kde se schémata hromadí.
- PCmaniac99
- Bloodlines1
PCmaniac99 píše:a az zjistíš co je v ha*** tak vyměníš celou desku na který máš alfu betu i gamu
* Kámoš kdesi opravuje mobily, a tam vyměňují na deskách jednotlivé součástky, desky nevyhazují.
Skutečně - ano, jak říkáš, přijdu někam, že mi nejede mobil, oni vyndají desku, a dají tam jinou. Tu mojí kamsi pošlou (nevyhodí ji) na opravu/výměnu konkrétního dílu.
Tam ji proměří, zjistí pomocí měření konkrétních bodů, která součástka je v háji, tu vymění, a takto opravenou desku pošlou zpět zákazníkovy.
Celé desky se nevyhodí kvůli jedné malé součástce, která se dá za minutu přeletovat.
A že se dává jen servisům... na web dneska "zdrhne" všechno. Počítal jsem s tím, že máte tipy na weby, kde se schémata hromadí.
- Bloodlines1
Pokud zjístím, že to z baterie jde na součástku α. a za ní naměřím napětí, musí bejt α v pořádku. Pokud to z α jde na β a γ, za β naměřím napětí, ale za γ ne, je γ v haj*lu.
Jinak to podle mě být nemůže.
Takže když je v zapojení kterékoliv místo v logické LOW, je tím pádem špatné?
- Bloodlines1