Oprava tabletu Lenovo B8080-H 60063 (přesunuto)

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Bloodlines1

Oprava tabletu Lenovo B8080-H 60063 (přesunuto)

#1 Příspěvek od Bloodlines1 »

Ahoj, potřebuju otevřít tento tablet. Jak ho otevřít, aby se nerozpadl, a jak k němu najít schéma?

Děkuji.
Přílohy
IMG_20180317_110756.jpg
(57.2 KiB) Staženo 290 x
Naposledy upravil(a) Bloodlines1 dne 17 bře 2018, 11:31, celkem upraveno 1 x.
Bloodlines1

#2 Příspěvek od Bloodlines1 »

Ještě doplním výřez na klíčový údaj (nejde nahrát více než jeden obrázek per post)
Přílohy
IMG_20180317_110756.jpg
(19.53 KiB) Staženo 256 x
Bloodlines1

#3 Příspěvek od Bloodlines1 »

https://data2.manualslib.com/pdf3/71/70 ... bdf84fe2b6

https://www.manualslib.com/manual/70104 ... e=2#manual

Tak návod jsem našel, ale jak zjistit, zda je nějaká součástka odbouchlá, anebo je baterie v čoudu?

A kde najít výkres, jaká součástka je co?

Prostě moje idea byla, že když ta mr*ha nechce naběhnout, tak určitě se dá na webu najít výkres, co která součástka dělá, a podle toho, pomocí voltmetru určitým způsobem proměřit, od jakého bodu v obvodu do toho neteče šťáva, a tu část vyměnit.

Ale jak začít? Děkuji...
Eleman

#4 Příspěvek od Eleman »

Hochu, hochu - máš hodně naivní představu.
Jediné co asi dokážeš je změřit napětí baterie a zjistit, jestli se nabíjí.
Možná ještě jestli spíná tlačítko power.
Máš čím měřit?
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Výkresy s popisem součástek jsou na internetu, je jich tam dost a nejvíce je jich v obrázcích. Pokud jsi myslel schéma, tak to se dodává jen do autorizovaných servisů a i tam mění celé desky, protože jsou placeni za výměnu desek a ne opravy. Než opraví jednu desku i kdyby to dělal jen půl hodiny, tak levněji přijde nová deska. Tobě ale tu desku nikdo nedodá, takže skončíš jen u výměny baterií a kontaktů či konektorů.
Bloodlines1

#6 Příspěvek od Bloodlines1 »

Klasickým multimetrem.

Jo, máš pravdu, že na to jdu od lesa. Ale takle nějak to v servisu musej diagnostikovat.

Když je nějaká součástka odbouchlá, tablet nezapnu. Pokud za baterií naměřím napětí, baterie musí bejt logicky v pořádku.

Potom bych potřeboval výkres. Pokud zjístím, že to z baterie jde na součástku α. a za ní naměřím napětí, musí bejt α v pořádku. Pokud to z α jde na β a γ, za β naměřím napětí, ale za γ ne, je γ v haj*lu.

Jinak to podle mě být nemůže.
Naposledy upravil(a) Bloodlines1 dne 17 bře 2018, 13:47, celkem upraveno 1 x.
Bloodlines1

#7 Příspěvek od Bloodlines1 »

Pokud jsi myslel schéma, tak to se dodává jen do autorizovaných servisů a i tam mění celé desky, protože jsou placeni za výměnu desek a ne opravy.

* Kámoš kdesi opravuje mobily, a tam vyměňují na deskách jednotlivé součástky, desky nevyhazují.

Skutečně - ano, jak říkáš, přijdu někam, že mi nejede mobil, oni vyndají desku, a dají tam jinou. Tu mojí kamsi pošlou (nevyhodí ji) na opravu/výměnu konkrétního dílu.

Tam ji proměří, zjistí pomocí měření konkrétních bodů, která součástka je v háji, tu vymění, a takto opravenou desku pošlou zpět zákazníkovy.

Celé desky se nevyhodí kvůli jedné malé součástce, která se dá za minutu přeletovat.

A že se dává jen servisům... na web dneska "zdrhne" všechno. Počítal jsem s tím, že máte tipy na weby, kde se schémata hromadí.
PCmaniac99

#8 Příspěvek od PCmaniac99 »

a az zjistíš co je v ha*** tak vyměníš celou desku na který máš alfu betu i gamu :D
Bloodlines1

#9 Příspěvek od Bloodlines1 »

PCmaniac99 píše:a az zjistíš co je v ha*** tak vyměníš celou desku na který máš alfu betu i gamu :D

* Kámoš kdesi opravuje mobily, a tam vyměňují na deskách jednotlivé součástky, desky nevyhazují.

Skutečně - ano, jak říkáš, přijdu někam, že mi nejede mobil, oni vyndají desku, a dají tam jinou. Tu mojí kamsi pošlou (nevyhodí ji) na opravu/výměnu konkrétního dílu.

Tam ji proměří, zjistí pomocí měření konkrétních bodů, která součástka je v háji, tu vymění, a takto opravenou desku pošlou zpět zákazníkovy.

Celé desky se nevyhodí kvůli jedné malé součástce, která se dá za minutu přeletovat.

A že se dává jen servisům... na web dneska "zdrhne" všechno. Počítal jsem s tím, že máte tipy na weby, kde se schémata hromadí.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od workhard »

Součástka γ může být třeba spínána součástkou ω, takže to, že nevede, je tím pádem v pořádku. Hodně štěstí při výzkumu :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Bloodlines1

#11 Příspěvek od Bloodlines1 »

Nesmějte se mi.

Opravdu. K tomu potřebuju ten výkres. Když třeba někde děláte servisního technika rozváděčů, taky, když se poku*ví rozváděč, nevyhodí se celý, ale projede se schéma, zjistí se, že relátko XZ nejede, a to se vymění.
judeware

#12 Příspěvek od judeware »

A není silová skříň a tablet trochu rozdíl?

Pokud zjístím, že to z baterie jde na součástku α. a za ní naměřím napětí, musí bejt α v pořádku. Pokud to z α jde na β a γ, za β naměřím napětí, ale za γ ne, je γ v haj*lu.

Jinak to podle mě být nemůže.

Takže když je v zapojení kterékoliv místo v logické LOW, je tím pádem špatné? :roll:
Bloodlines1

#13 Příspěvek od Bloodlines1 »

A není silová skříň a tablet trochu rozdíl?
* Pouze v rozměrech a váze. Logický princip je stejný.

Takže když je v zapojení kterékoliv místo v logické LOW, je tím pádem špatné?
* PROTO CHCI TEN VÝKRES. Abych věděl, kdy kde a jak co má být.
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Naivko.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Teda fandíš si (bez urážky), ale ty fakt umíš pájet SMD součástky o velikosti 1x2 mm? Já to dělávám a pistolovou pájkou mi to fakt nejde. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“