Baterka do Sony DCR-PC350E

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Baterka do Sony DCR-PC350E

#1 Příspěvek od Celeron »

Vysypala se mě baterka na Handycamu. Po nabití jede Soňák tak 5 minut, asi jeden článek v kopru. Je to typ NP-FF70 7,2V LiIon 1300mAh, originálka stačila až na 2 hodiny.
Už jsem ji jednou před časem kupoval a byly s tím docela problémy. V Fulgur Battmanu mě technik prodeje řekl, že maj na skladě tak starý že by se styděl mi ji prodat. V Avacomu tvrdili, že jsou nový, ale hned od začátku měla výdrž cca 2/3 originály Sony. V Elvia-Pro, servisu Sony je nemaj a ani mít nebudou. Našel jsem ACU-Shop.cz a Battex, tam mě slibují dodat, ale nikdo neví, zda to nebude nějakej letitej ležak vymetenej někde ze dna skladu jako nespíš předvedl Avacom...
Jak z toho ven? Napadl mě repas, ale ten futrál je tak malinkej, že netuším, co v tom může být za články... Venkovní rozměr je 50 x 41 x 24 mm
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Zkus to kuchnout a uvidíš. Měnil jsem články v nějaké baterce pro kameru Canon, byly tam dva válcové liion, jako 18650, ale kratší, na přesné označení si nevzpomenu. Koupil jsem články na Ebay, nějaké, co o nich bylo tvrzeno, že jsou značkové, možná to měl být Panasonic, vyměnil, baterku vrátil šéfovi k otestování a reklamováno mi to nebylo, tak to asi funguje :-)
jirkati

#3 Příspěvek od jirkati »

Dá se použít i NP-FF50, má stejné upevnění, mám ji taky v DCR místo původní NP-FF70. Je to Li-Ion 7,2 V, 4,8 Wh a ačkoli je už 8 roků stará, tak vydrží na celou mikrokazetu.
dobrman

#4 Příspěvek od dobrman »

uvnitř budou pravděpodobně 18500 (někde používají i 18490)

měnil jsem je nedávno u aku do foťáku Canon
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

jirkati píše:Dá se použít i NP-FF50, má stejné upevnění, mám ji taky v DCR místo původní NP-FF70. Je to Li-Ion 7,2 V, 4,8 Wh a ačkoli je už 8 roků stará, tak vydrží na celou mikrokazetu.

Tu NP-FF50 jsem měl přibalenou když jsem Soňáka kupoval. Ale hned jsem si koupil ještě NP-FF50 protože jsem jel do míst, kde se nedalo dost často nabíjet.
Nová 50-ka asi vydržela celou kazetu ale teď je tak na 5-8 minut.
Není problém obě objednat ale nikdo neví, jak starou ti pošlou, protože na ničem už minimálně 10 let nejsou použitý. Prostě posledně jsem od Avacomu dostal pěknej šrot....
Jirka

Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

dobrman píše:uvnitř budou pravděpodobně 18500 (někde používají i 18490)

Rozměrově a kapacitou sedí. Co ale může být v tý NP-FF50blok má stejnej půdorys 50 x 41 ale výška jen polovina, cca 12,5 mm.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“