Oprava tabletu Lenovo B8080-H 60063 (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Pozdravuje Vás Martin
Na týhle fotce: lenovo_b8080_h_motherboard_memory_emmc.jpg, hned vedle RAM, jsou plošky pro servisní konektor.
Na něm by měl být UART, ze kterého se dozvíš (přibližně) co se v něm děje.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- PCmaniac99
Pokud změřiš baterii a dobíjení a pokud tyto věci fungují, můžeš zkusit nějaký trojhmat s připojením k PC a event. přehrát soft. Je možné že je tablet jen v nějakém soft/hard bricku.
Taky jsem měl podobný problém s telefonem, asi 2 dny jsem bádal co s ním je a proč nefunguje a nekomunikuje s PC softwarem, nakonec po rozebrání telefonu (rozbité zadní sklo které chtěla majitelka vyměnit) jsem zjistil že to je čínská kopie (díky youtube) a po použití čínského softu jsem telefon zprovoznil, majitelka ale nadšená moc nebyla
(omlouvám se za pravopisné a gramatické chyby, už druhý den zapíjím dcerku)
Tady padlo tolik námětů, že je na zakladateli tématu, aby se trochu snažil sám. Pokud vím, v sekci TV opravy se styl - "poraďte, co s tím, možná vám nějaké informace předám, když mi řeknete jaké a budu rád, když se přesně dozvím, co vyměnit a kde to pořídit", příliš nenosí.
- Bloodlines1
Habesan píše:Např.: https://www.youtube.com/watch?v=BUOlMFraxOM
Na týhle fotce: lenovo_b8080_h_motherboard_memory_emmc.jpg, hned vedle RAM, jsou plošky pro servisní konektor.
Na něm by měl být UART, ze kterého se dozvíš (přibližně) co se v něm děje.
Diky.
*Jak jsi bez výkresu zjistil, co z toho je RAM? A co to teda je?
*Jak připojím ten UART s počítačem?
- Bloodlines1
Bloodlines1 píše:EKKAR píše:Ó Bóže, ó Bóže... Kdo neviděl a nezažil, nepochopí.
Pokud tě tak rozrušila věta * A co to teda je?*, tak budiž. Myslel jsem který z těch integráčů je RAM, nechtěl jsem definici pojmu RAM.![]()
![]()
Vidím kolchozníka Vasku, zasloužilýho oráče a žence, kterej stojí nad rozkapotovaným Bugatti Veyron, žmoulá v koutku papirosu Belomorkanal a mudruje : "...kalchóznyj tráktor stalíněc já dokážu rozebrat i složit napůl poslepu i na poli. Jak ale může jezdit tohle čučélo, to nechápu. ... " Samozřejmě, když nikdy neviděl přeplňovanej motor a o elektronikou řízeným vstřikování ani neslyšel. I toho vejra by možná jednou opravil. Ale až tak po 10 letech pilnýho denního studia i praxe.
A kutilmile - nelituju tě
Úplně jsem se vrátil do dětství, kdy jsem snil o tom, že si postavím elektrickou kárku.
Idea byla taková: Vezmu dva třívoltové články co dáváme do tranzistoráku, za ně dám rotační měnič 6/220V, na ten připojím motor z vysavače a budu jezdit!
Přátelé, a měl jsem k tomu i schéma
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Bloodlines1
EKKAR píše:Bloodlines1 píše:EKKAR píše:Ó Bóže, ó Bóže... Kdo neviděl a nezažil, nepochopí.
Pokud tě tak rozrušila věta * A co to teda je?*, tak budiž. Myslel jsem který z těch integráčů je RAM, nechtěl jsem definici pojmu RAM.![]()
![]()
Vidím kolchozníka Vasku, zasloužilýho oráče a žence, kterej stojí nad rozkapotovaným Bugatti Veyron, žmoulá v koutku papirosu Belomorkanal a mudruje : "...kalchóznyj tráktor stalíněc já dokážu rozebrat i složit napůl poslepu i na poli. Jak ale může jezdit tohle čučélo, to nechápu. ... " Samozřejmě, když nikdy neviděl přeplňovanej motor a o elektronikou řízeným vstřikování ani neslyšel. I toho vejra by možná jednou opravil. Ale až tak po 10 letech pilnýho denního studia i praxe.
Až na to, ze Vaska neměl web plný dat, návodů a jiných zdrojů dat. Tudíž, nelze srovnávat se mno. Ty ostatní nicky neznám. Daň za používání internetu v knihovně.
A kutilmile - nelituju tě
- Bloodlines1