Nedávno jsem zakoupil tento STB. Jako důvod ke koupi mně lákalo i to, že má dva tunery s možností nahrávání. Problémy začaly, když jsem si všiml, že se někdy na cca. 1s obraz zamrzne a poté opět funguje. To bych ještě překousl, ale včera večer u všech programů na T2 multiplexu totální výpadky síly signálu i kvality. Přijímám z Lysé hory tady u mně ve Frýdlantu n. O. což je nějakých 10km vzdušnou čarou s přímou viitelností na vysílač. Anténu mám na půdě pod nově položenou plechovou krytinou. To si myslím nemá ani tak vliv, protože podobné problémy jsou i na pokojové anténě. Anténa má LTE filtr a je směrová. Dnes ráno zase vše funguje bez nějakých výkyvů. V přijímači je nejnovější FW, který jsem i zkoušel přehrávat na starší. Bez vlivu. Ve vzdálenosti 1km a 2km by měly být nějaké BTSky s LTE. V servisu mi řekli, že to bude problém signálu nebo rušení LTE a prý to má dost citlivý přijímač než ostatní výrobky. Je možné takto diagnostikovat závadu, jestli by pomohl nějaký další filtr, nebo rovnou zavolat někoho kdo to přeměří? Mám zde i jiný STB na kterém vše funguje jak má.
Děkuji za informace.
Jedině pozvat anténáře, který má vybavení a dokáže změřit veškeré parametry DVB-T2 signálu a to za všech okolností (různá denní doba, různé příjmové podmínky v různém čase). Může to být LTE, může to být problém v SFN na K28 díky změně počasí a příjmových podmínek (odrazy od kopců mimo GI), atd, atd, atd.! Bez měření není vědění.
Anténář by nejspíš doporučil dát anténu nad tu plechovou střechu...
Mezi zeslabeným signálem na klasické anténě pod střechou a pokojovkou nemusí být v tomto případě velký rozdíl.