Převod analog, digitál přes koax?

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
radar354

Převod analog, digitál přes koax?

#1 Příspěvek od radar354 »

Pánové potřeboval bych poradit nebo osvětlit převod.
Chci převést analogové vysílíní co jde z videa VHS do digitálního, ale aby to šlo do TV přes koaxiální kabel. jde mi vlastně o to, že chci v TV Samsung nahrát starší videa z kazet na uložiště Flash disc.
Tv není schopná nebo to neumí nahrávat když to v Tv hraje přes scart a neumí ani nahrávat když to hraje přes koaxiál ale v analogu, nahrávání z klasické antény kde jde digitální vysílání jde normálně.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Potřebuješ zařízení zvané video grabber a nahrát přes něj video do PC. Na převod do digitálu a nahrávání přes TV zapomeň. https://www.google.cz/search?dcr=0&sour ... dXF_IxjkvQ
radar354

#3 Příspěvek od radar354 »

No to jsem právě nechtěl, ale asi je to jediná možnost.
Cowley

#4 Příspěvek od Cowley »

A to video nema modulator? A ta TV ma jeste standardni 21-60 kanaly?
Edit: sorry, ted ctu, ze TV nenahrava z analogu.

Mozna by Ti pomohl hotelovy STA prevodnik, ten umi prevest analog do digitalu a pak je distribuovat dal do digitalnich TV.
Naposledy upravil(a) Cowley dne 18 bře 2018, 11:30, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Z analogu to nebude nahravat. Lebo televizory v skutocnosti ziadne nahravanie nerobia - vedia len urobit dump digitalneho streamu (MPEG) na disk.
samec

#6 Příspěvek od samec »

Napriklad toto, ale priamo do TV to asi nezapnes
https://www.alza.sk/premiumcord-usb-2-0-video-grabber-d250881.htm
oravec

#7 Příspěvek od oravec »

Ide to, ale modulatori do dvb_t su zial tak drahe ze ta to aj prejde.
napr: http://www.dipol.sk/dvb-t_modulator_sig ... R86700.htm
su aj z analogovimi vstupmi
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Videograbber potřebuje vlastní software na zachytávání videa v počítači. Čili napřed to nahrabošíš do počítače, upravíš (ořežeš začátek a konec, vystříháš vadné záběry) a vyexportuješ hotový film třeba na DVD nebo flešku.
Zatím jsem vyzkoušel tři podobné videograbbery a zklamaly mě všechny: zatímco televize uměla zkrátit časovou konstantu řádkové synchronizace, vlastně zrychlit odezvu na časové chyby signálu z videa, a tím zobrazovat celkem klidný obraz, USB videograbbery to neumí.
Aspoň tedy ne ty do dvou tisíc, které používají editor CyberLink PowerDirector. U lepších se to neuvádí, jestli mají korekci fáze řádků.
A ještě něco: strávíš pár týdnů digitalizací kazet a pak ti na zařízení bude někde v koutě padat prach a PowerDirector bude překážet nainstalovaný v počítači.

Z toho důvodu svěřuji své záznamy odborné firmě, která na to má profi vybavení, a dostane z mého záznamu maximum. A ještě si můžu vybrat, v jakém formátu a na jakém médiu mi to dodají.
Zkus si vyhledat digitalnivzpominky.cz, tam ten časový korektor mají.
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
radar354

#9 Příspěvek od radar354 »

Cowley
Myslíš toto https://www.emerx.cz/prevodnik-vga-na-h ... vga01.html ale do toho nedostanu obraz z videa, leda že bych měl přechodku ze scart na VGA.

Hill
Už jsem na něco koukal, ale nejsem ochoten dát za minut 2Kč když potřebuji přehrát a sestříhat tak 50 hodin záznamu

Zatím teda zvažuji ten video grabber, ale je to asi pokus omyl, otázka jestli mě to bude stačit a poradím si s tím nebo po instalaci zjistím, že je to k prdu a poletí to do koše jak v pc tak fyzicky.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Alebo zohnat DVD rekorder, tam jednoducho nahrat z VHS na DVD. Ak to nechces archivovat na DVD, tak pouzijes prepisovatelne DVD-RW medium a vzdy to prekopirujes do PC.
jirkati

#11 Příspěvek od jirkati »

Bohužel, kombinace EU a autorských zákonů byla pro rekordery zhoubou. V EU se už DVD rekordéry s možností zápisu (kopírování) na DVD nesmí prodávat. Hodně jsem hledal a nenašel, když mi zhavarovalo čtení z DVD i zápis a HDD funguje dál. Opravny se nechytily s tím, že DVD mechaniky se neopravují, ale vyměňují a pro LG RH 278H -P2L je nemohou nikde sehnat.
Naposledy upravil(a) jirkati dne 18 bře 2018, 17:51, celkem upraveno 1 x.
mi-ro

#12 Příspěvek od mi-ro »

..to bude jen ňákej odpůrek
jirkati

#13 Příspěvek od jirkati »

Mi-ro díky, znovu navštívím zdejší LG servis i s adresou do www.ame.cz. Jsem zvědav, jak se budou kroutit.
mi-ro

#14 Příspěvek od mi-ro »

Na druhou stranu servis chápu, není jisté, zda třeba není problém jinde a vyhodit pak skoro tři litry za kšeft se ziskem pár stovek je na zvážení.
..to bude jen ňákej odpůrek
stanimir

#15 Příspěvek od stanimir »

Taky si kvůli občasnému nahrání z analogu hýčkám LG RHT 298H. Akorát nepoužívám DVD ale rovnou z HDD přetahuju do PC.
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“