Zkušenosti s nákupy v LIDLu. 2
Moderátor: Moderátoři
https://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?articleId=10099
detekuje dřevo, kov a prázdné dutiny ? elektro vedení samozřejmě ano
konosuke píše:dneska ráno jsem v místním Lidlu očumoval tento multifunkční senzorickej bazmek na baterii 9V
https://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?articleId=10099
detekuje dřevo, kov a prázdné dutiny ? elektro vedení samozřejmě ano
Mám ho doma a je to tak napůl, něco detekuje líp, něco hůř.
Ale chrochtám nad tou plynovou trojkombinací pájka/teplovzuch a hořák. Na smršťovačky a bodový ohřev či dokonce pájení PbSn velkých kusů přímo plamenem, vyloženě dobrý.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32 píše:Svářečka je dobrá.
U nás je nikdo nekupuje, dnes měli 3 ks jako ve čtvrtek. Kámoška, co tam prodávala mi říkala, že posledně je stáhli po pár týdnech do skladu.
Kdyby místo toho dovezli malej invertor do cca 120A, tak by se o ně chlapi servali jako o stupňový vrtáky u nás ve čtvrtek.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tu svářečku na plněný drát už před lety v Lídlu měli. Kamarád se na ni uchtivil, myslel že to bude levnější než COčko (MAG) a nebude muset schánět CO2. Inu bohužel, spíš to svar jenom poprská a tak nějak slepí. Housenka jako u elektrody nebo MAG se nekoná. Ani nevím kde skončila, asi ji hodil někam do kůlny.
Jinak souhlasim ze ten plneny drat je jeste horsi nez MMA. Znamy to dones do firmy, svareci s tim nebyli schopni udelat poradny svar. Jestli to bylo blbou masinou nebo je k hovnu cela ta technologie netusim.
termit256 píše:Ale no tak lepte si cim chcete, my jsme ve vyrobe blbci ze varime na zbytecne drahych strojich pod ochrannou atmosferou
Nevím, jestli je to tvůj záměr nebo opravdová neznalost, ale komu chceš nutit zbytečně drahý stroj pod ochrannou atmosférou na vaření na domácím dvorku asi tak 10x do roka? Invertor se používá právě proto, že na něm jdou použít i basické elektrody (přečti si něco o nich) a máš ho sbalený komplet v malém kufříku. Na ty tvoje "drahé" stroje by ti doma nestačila předsíň, že? A o tom to je, ty jezdíš do práce asi 2 km taky rychlíkem? Ono to taky bude o tom, že i s invertorem musíš umět vařit a hlavně tam vzniká struska. U těch drahých strojů je pravda, že po půl hodinovém zaučení s tím umí vařit čistě bez strusky každý blbec (bez urážky) a proto se to ve výrobě taky používá.
No a jsme u toho, s tou drátovou svářečkou musí tak někdo umět vařit a navíc je logicky velká spotřeba drátu. A porovnávat zařízení na samodoma s výrobou ve fabrice umí snad jen někdo, kdo tomu snad vůbec nerozumí.
Jinak svářečka na trubičkový drát vypadá spíše takto: https://www.youtube.com/watch?v=GNTZQtqMMik
A ještě dotaz ohledně LIDL nářadí, od pondělí prodávají rázové utahováky - nebyly by nějaké uživatelské recenze, zkušenosti ???
Pokut svaris jednou za rok branku u baraku, je asi blbost si kupovat MIG. Ale pokud mas dilnu a porad neco kutis, stoji to za zvazenou. A nemusi to byt zrovna draha prumyslova masina. Ceny posledni dobou padly hodne dolu.
Co se tyka tve domenky ze pod atmosferou umi varit kazdy blbec, garantuju ti, ze nic neni tak vzdalene realite jako tato myslenka. Tedy pokud ma svar mit nejake parametry a ne jen hezky vypadat. Prave naopak, udelat spatny svar obalovanou elektrodou, to uz musi byt opravdu umelec. Ta elektroda z principu provaruje material jednoduseji, takze udelat slepenec zvladne jen opravdove jelito.