Výpočet DPH + CLA - fotoaparát z USA
Moderátor: Moderátoři
Výpočet DPH + CLA - fotoaparát z USA
rád bych si objednal fotoaparát z USA, vyjde o něco levněji (tam za 12k tady za cca 21k). Cena je následující v $:
Fotoaparát: 598$
Poštovný: 46$
Otázka kolik zaplatím za CLO a DPH. DPH je 21% jen z ceny fotoaparátu nebo i z ceny poštovného?
A trochu mě mate výpočet cla. Digitální fotoaparát by měl mít označení 85258030 a pokud to zadám do Taric CZ, tak mi vyjede, že CLO je nulové, to se mi nějak nezdá. Zkoušel jsem ještě Speciální kalkulačku, která mi taky ukáže 0 Kč, ale tam je na výběr z kategorie: Digitální fotoaparáty, kde je clo 0 a pak Fotoaparáty a zrcadlovky, kde mi vyskočí clo cca 20$
Další otázka, k tomu fotoaparátu davájí zdarma objektiv v hodnotě 150$. Může se stát, že by mi to celníci procleli za jeho skutečnou hodnotu vypočetli by dph+clo ze 150$ místo z 0$? Pokud ano, tak tady už by se mi to nevyplatilo objednat, tu přidanou hodnotu tam hraje právě ten objektiv grátis.
Jak to funguje, když si to objednám k nám do práce? Celníci pošlou žádost na firmu nebo na mě do firmy?
Díky za každou radu
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ještě jednou díky za popis průběhu.
tomto vlákně.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Výpalný z výpalnýho je v tomdle socanským pekle normální, přece to všichni platíte v PHM, alkoholu, tabáku a taky si nestěžujete, ne? Naopak, statisticky to 4 z 5 osazenců fóra výslovně chtějí - tak žerte.