Oberleutnant píše:No jo, ale ta tv RFT odesla asi az za tri mesice pote, co jsem si ji privezl domu a uz jsem ji zapinal nekolikrat a na ni je navic napsano 220V a ne 210 nebo 170V!Napr. radio RFT mi funguje normalne i na 230V a je bezne v provozu a nebo tv Rubin mi taky funguje normalne, ale nevim, jake napeti pouzivali v SSSR.
V SSSR používali běžně 230V , ale z ideologických důvodů bylo na spotřebičích napsáno 220V . Ostatně v SSSR měli všechno větší . V NDR byly výrobky konstruovány na 210V , ale z ideol. důvodů na nich bylo napsáno 220V . Sám jsi měl možnost se přesvědčit , že tyto výrobky na naší síti mají "jepičí život" , tak nad čím pořád mudruješ ? Mimochodem tyto informace mi potvrzuje i moje manželka a ta ví všechno .
To , že některé výrobky z té doby fungují dodnes není žádná záhada . Nedávno např. našli archeologové víno ze starého Egypta a to bylo poživatelné . Jak vysvětlíš tělo , které našli v Alpách a ani po pár tisíciletích se nerozpadlo . Na těchto příkladech Ti chci ukázat , že zdánlivě nemožné je možné .
V naší síti je ještě jeden problém , který je opomíjen . Jsou to jiné vibrace elektronů z atomových elektráren . V Rakousku mají zařízení , které je eliminuje a vrací nám je zpátky . To tam říkal jeden inženýr na obrazovku , při blokádě Temelína . U nás se budou tyto elektrony koncentrovat a následky si dosaď sám . Ale to je na delší diskuzi .
Jinak se nedivím Hillovi , že maže tyto diskuze , neboť všechny zde uveřejněné informace má každý řádný uživatel nabýti již ve škole , tedy i Ty .
Zdravím Ivan