Levné dostupné "PLC" ?
Moderátor: Moderátoři
Levné dostupné "PLC" ?
zajímá mě zda existuje jednoduchý a levný "PLC" i z přímo z Číny, na kterém lze např. do vstupů připojit optická či indukční čidla a výstupy jednoduše uživatelsky naprogramovat jako například monostabilní klopné obvody s nastavením i např. času zpoždění sepnutí a délky sepnutí, necyklování či cyklování. Zkrátka takové chytré ale omezeně programovatelné jedno či dvojité a více četné časové relé Omron, digitální multirelé Omron prodávají za nejméně 6 000Kč, tak něco výrazně levnějšího? Aurduino to neumí či pouze s programovacím jazykem.
Díky.
To to ma upútalo , lebo sa to dá programovať softom od Mitsubhishi ...
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Zajímá mě ta možnost Siemens Logo! (dá se pořídit z ebay/portugalsko za 2k) na jakou vzdálenost je to tím LAN kabelem schopno zobrazovat na vzdáleném PC stavy konkrétně počítadla kusů, předpokládám, že umí naprogramovat čítač kusů ve vztahu k evropskému času a uložit pro pozdější zobrazení ? (Logo! bych využil jedno s analog vstupy a výstupy a další jako počítadlo s historií v seč)
Nebo existuje digitální počítadlo, které obsahuje evropský čas a historii třeba týden?
Jaksi si podle mne pleteš pojmy. Potřebuješ digitální vstupy. Tedy ty které umí vyhodnotiti impulzy. Analogový vstup je takový který měří aktuální hodnotu. U LOGO! má podle verze 2-4tyto vstupy ( 0-10V ) tedy snadno převeditelné na klasiku 4-20mA či 0-20mA
Na snímanie zmeny stavu indukčneho snímača je digitálny vstup .
Rozhodne je zložitejšie napísať program pre snímanie zmeny vstupu
pre analógový vstup ako pre digitálny.
Máš nejaké skúsenosti s PLC ?
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)