Tak jak se vám mrzne? (zamčeno, je léto)(unlock-mrzne)
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
O půlnoci (než jsem šel "do hajan") bylo cca -1°C - ráno po ½7. ale už cca +2°C
kokun [size=75]na minulé straně[/size] píše:Dnes jsem byl na chalupě mj. zkontrolovat záhon česneku. Nechal jsem si vedle posazeného podzimního (vysázený začátkem listopadu - "po dušičkách") místo na 2 řádky jarního.
...
Vloni, touto dobou, jsem měl jarní už nasazený (vloni posledního února; předloni "až na MDŽ, tj. 8.3."). No a letos to vypadá, že ho budu sázet až tak příští týden, takže až někdy v půli března (škoda, že jsem ho nevysadil rovnou už v lednu).
A včera odpoledne "už bylo jaro" - kolem +9°C. Tak jsem se sebral a šel nasadit ten jarní česnek (zdařilo se - takže "zase na MDŽ
Až nato, že jsem ho sázel téměř "do bláta". Na záhoně mně to ani tak nevadilo, ale nohy jsem "téměř nezvedl" - jak jsem nosil na gumácích kolo bláta z chodníku mezi záhony
- Přílohy
-
DMULTI-B1STIT01 (1).gif- Meteostanice ve Štítné n. Vl.
- (52.94 KiB) Staženo 102 x
Jinak já mám 21.3 v 11.02 venku ve stínu 8,5 nad nulou a praží slunce. Tohle už na začátek jara vypadá.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nebude, dokud tady Martin (už. KUBO) nehodí foto letošních smaržlí
Dnes ráno v 6:30hod - ČRa Radiožurnál hlásí:
Lysá Hora (Beskydy): -11°C; Rokytská slať, Modrava (Šumava): -23°C
- Přílohy
-
DMULTI-B1STIT01 (2).gif- Meteostanice Štítná n. Vláří
- (60.57 KiB) Staženo 82 x
- Přílohy
-
DMULTI-B1STIT01 (3).gif- Meteostanice Štítná n. Vláří
- (62.14 KiB) Staženo 101 x
Tady - na samém (středo) východě ČR
Dnes ráno v 6:30 ("postaru" vlastně v 5:30hod.
U mně: kousek na "nulou" - zato cca 1cm poprašek sněhu a i nadále drobně poletuje - teď zrovna i docela hustě.
Včera odpoledne (docela "čerstvo" - moc "nalehko" obléct se nevyplatilo) na chalupě: podzimní česnek - cca 2 ÷ 2,5cm venku.
Soused (16. dubna mu bude 96 let !!!) už stačil zasadit téměř vše, co na zahradě sázívá. A to někdy v únoru sletěl z namrzlých schodků (teracových) před barákem - 36 stehů na holeni!
http://portal.chmi.cz/files/portal/docs ... STIT01.gif
- Přílohy
-
DMULTI-B1STIT01.gif- Meteo ve Štítné n. Vl.
- (51.04 KiB) Staženo 45 x
Jarní česnek (nasazený na MDŽ - tedy 8.3.) už je venku - předvčírem jen několik rostlinek, včera už trčely ze země všechny, na dvou řádcích - docela se už daly i okopat (pokud by dnes anebo zítra chtělo sprchnout)
- Přílohy
-
DMULTI-B1STIT01.gif- Meteo ve Štítné n. Vl.
- (70.54 KiB) Staženo 45 x