Mám tu jednu zaujímavú vlastnosť Didaktiku M, ktorú si pamätám už od kedy ho mám. Pokiaľ je k nemu pripojený magnetofón, a tento magnetofón vytiahnem zo zásuvky, niekedy to resetne, alebo poškodí dáta v Didaktiku. Tak ma napadlo, či by sa s tým nedalo niečo robiť. Nejako ochrániť vstup proti statike alebo prepätiu, alebo ho úplne oddeliť. Tiež keď som pripájal Didaktik na zvukový výstup z PC, odpálilo mi to vstup v Didaktiku (obvod MAB311). Čo navrhujete? Stačila by zenerova dióda 4,7V 0,5W proti zemi? Tiež by som chcel ochrániť napájanie 5V, aby pri závade zdroja (plánujem dať spínaný) neprekročilo napätie 5,3V. Tam by stačilo, aby sa to pri 5,3 a viac Voltov skratovalo so zemou (za poistkou samozrejme). Nejaké nápady? Presnú zenerku 5,3V asi nezoženiem.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Proti zvýšení napětí napájecího zdroje by se dal použít transil s napětím min 6V (u pulzního napáječe oprávněná obava). Pamatuji průmyslové napáječe které měly jako ochranu proti přepětí obbvod s tyristorem, který natvrdo zkratoval výstup.