Měřák ESR
Moderátor: Moderátoři
Z ebay Transistor Tester LCR Diode Capacitance ESR meter Generator o kterém se tu snad taky psalo má na 100µ/35V ukáže na jednom vstupu 105µ a 0,15Ω a na druhém 103µ a 0,13Ω. Asi záleží na tom, jak moc přesně jsou v děliči vybrané vstupní odpory a asi i na přechodových odporech ve zkušební patici.
Victronix:ta patice je k ničemu, chci přidělat kablíky a krokodýlky, patici nechám jen na občasnou kontrolu nových součástek. Staré jdou jen velmi těžce a spolehlivě upnout.
Jinak s tou paticí máš pravdu, je naprd - mám ten typ z druhého odkazu za 16,87 USD (ukazuje celkem spolehlivě i když občas křičí, že není kalibrovanej a přitom je podle návodu), a pak ještě jeden asi 2 roky starej, ale ten ukazuje na elytech totální hámotiny v hodnotách esr, ještě jsem nebádal proč.
Přesně mám teď https://www.ebay.de/itm/142372146504?ul_noapp=true
1. co je to za hodnotu - ty procenta při měření kapacit?
2. zkoušel jste někdo měření teploty a vlhkosti pomocí čidla DHT11 ? (podle popisů na čínských obchodech by to měl tento umět), ale mě toto měření nefunguje (zkoušel jsem už 2 čidla pro jistotu)
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
sr71: procenta je napěťová ztráta, asi to bude něco vycházejícího ze ztrátovýho proudu (leakage current), moc velkej LC znamená že to potřebuje zreformovat nebo vyhodit