TV antena do okna DTVO-6 z Datartu.
Moderátor: Moderátoři
TV antena do okna DTVO-6 z Datartu.
https://www.nejlepsiceny.cz/dvb-t-anten ... tvo-6.html
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Mám to vyzkoušené s více kusy těchto zázraků, jeden Sencor SDA510 recenzuji tady, dodnes ho mám na balkónu jako zálohu k STA, jedou mi na něm tři multiplexy DVB-T a jeden DVB-T2 jak z Krásného, tak z Černé hory, ale na 5 V. Při napájení v rozsahu 8 až 12 V skutečně televize ani nerozezná digitální signál, nebo jen na chvilku. Při napájecím napětí 7,5 V už začíná kostičkovat.
Ten Tvůj kousek od Emosu mi silně připomíná Sencor SDA-500, který se mi choval na témže balkónu o něco hůře, než SDA510. Ale třeba budeš mít štěstí na dobré příjmové místo, a pojede Ti to.
jjilek píše:Sice ne z Lidlu, ale taky s problémy. Potřeboval jsem k malému TV do kuchyně připojit antenu. Tahat koax přes půl bytu se mi nechtělo. Několikrát jsem leccos nakoupil v Datartu, tak jsem tam zašel. (Mám to 5 minut.) Antenu nabídli, prodali. Donesl jsem ji domů a začal přemýšlet, kterým směrem ji natočit k vysílačí, který mám asi 5 km. Balancovat v okně a nevidět na TV se mi moc nechtělo. Začal jsem se pídit po podrobnostech (v návodu samozřejmě ani řádek). Zjistil jsem přitom, že Datart jsou pěkní podvodníci. Druhá nejvyšší cena mezi eshopy na internetu (to dřív nebylo). Tak jsem jim napsal nelichotivý dopis, v odpovědi mi nabídli zboží vrátit. Na druhém konci města jsme našel obchod za 399 Kč, což je rozdíl celých +300,- Kč. Asi se tak musí. Nebo se nechat oškubat?
https://www.nejlepsiceny.cz/dvb-t-anten ... tvo-6.html
Používat ve vzdálenosti 5km od vysílače (byť není uvedeno od kterého a s jakým ERP) tuto "anténu" - to je hodně troufalé! Tohle totiž není anténa, ale předražený kus drátu se zesilovačem o extrémním zisku v plastovém krytu bez jakéhokoliv filtru proti LTE, CDMA, atd.!!! V této vzdálenosti od TXu bych se poohlédl po nějaké pasívní anténě s adekvátním ziskem, na netu je jich habakuk!!
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Dost programů chytnu i tak, když připojím do STB vestavěné antény třeba z Oravana.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby ten krám měl třeba 0dBi, nebo o pár dB víc, tak to beru. ALe to číslo napsaný na krabici je podle mě šílený...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]