Ne, ty si nebudeš kupovat osciloskop za pivo, ty si budeš kupovat osciloskop za těžce vydělané peníze místo piva, tomu se říká přehodnocení priorit

Ano, je to poradna pro amatéry a začátečníky, ale pochop, že nemůžeš být pořád začátečníkem, protože pokud chceš taky někdy něco spravit, tak být začátečníkem je jaksi naprd. Takže si z toho prozatím alespoň odnes to, že když už nějakou TV rozdekluješ, tak na desce zdroje u výstupního konektoru nebo u konektoru na druhé straně kabelu ze zdroje bývá často potisk s uvedením napěťových hladin. Tím pádem se nemusíš už ptát, kolik tam má být, stačí si to přečíst. Za druhé, když TV oddekluješ, tak si kromě typu TV přečteš taky označení chassis a najdeš si na webu schéma. Ne vždy se to podaří, ale často ano. Za domácí úkol si udělej registraci na Táně (elektrotanya.com). Pokud nevládneš Maďarštinou či Angličtinou, tak si procvičíš kromě zodpovězení elementárních otázek z elektrotechniky také práci s Google translátorem, což se ti bude v budoucnu hodit. Když zvládneš registraci na Táně, můžeš pokračovat stejně na remont-aud.net, to už je jen rusky a tak pokud nevládneš Ruštinou, už se bez Translátoru skoro neobejdeš. Pravda, ten jejich test, když už se proklikáš až k němu, se bez translátoru udělat dá. Tím se ti výrazně rozšíří možnosti získávání informací, to je výhoda jak hrom, před takovými dvaceti lety bylo sehnat k něčemu dokumentaci skoro nemožné. A pořiď si ten osciloskop, myslím to vážně, včetně toho, že stačí i nějaká ta Tesla, ale raději BM464 a vyšší, ne řada dílenských kukátek. Když si něco vyhlédneš, klidně nákup na fóru konzultuj. A ano, takový osciloskop pořídíš s trochou hledání i za 40 EUR, což je vzhledem ke složitosti a užitné hodnotě pakatel. Já měl kliku, svojí BM464 jsem koupil někdy kolem roku 1995 za 500,-Kč, studoval jsem tenkrát střední školu a i když to byla extra výhodná koupě, pro mě jako studenta to nebyl úplně pakatel. Takže se prostě vynasnaž udělat něco pro to, abys nebyl na věky začátečníkem.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...