Pekárna Tesco BM07 - výměna řemenu
Moderátor: Moderátoři
Pekárna Tesco BM07 - výměna řemenu
Demontáž jsem začal uvolněním horního víka (vycvaknout plastovou krytku). Horní a dolní kryt pekárny - jsou sešroubovány 5 vruty (2 bezpečnostní) a secvaklé několika západkami, zvenku západky asi nejde uvolnit. Dále jsem vyjmul ovládací panel (drží ho několik plastových zámečků) a uvolnil konektor z DPS. Potom demontovat šroubek, držící topnou spirálu (prochází keramickou kostkou), vyšroubovat 8 šroubků M3 dlouhým křižákem (v mém případě #2/300) a vyjmout Al vanu (je kolem topení). Následně postupně uvolnit zevnitř západky a sejmout horní kryt.
Potom demontovat 2 šroubky M4 plastového držáku DPS, uvolnit kondík, ochranný vodič a síťový konektor. Potom demontovat 7 vrutů spojujících šasi s dolním plastovým krytem (já jsem si na šasi označil pozici těchto vrutů fixem).
Na 4 plastových trnech dolního krytu jsou podložky, aby šasi bylo v rovině s krytem.
Použitý ozubený řemen jsem koupil v AME za 148,- Kč (souprava 2 řemenů ETA).
Jde o typ 80S3M537. Obvod 537 mm, šířka 8 mm, rozteč zubů 3 mm, 179 zubů. Na řemeničce motoru je místa dost, takže by šel použít i širší typ řemenu (9 mm).
- Přílohy
-
Tesco BM07 - ovl panel a DPS.jpg- (287.35 KiB) Staženo 288 x
-
Tesco BM07 - dolní kryt západky.jpg- (285.08 KiB) Staženo 300 x
-
Tesco BM07 - dolní kryt západka.jpg- (253 KiB) Staženo 306 x
-
Tesco BM07 - Al vana.jpg- (291.44 KiB) Staženo 333 x
-
Nadeta sada řemenů.jpg- (290.61 KiB) Staženo 352 x
- Přílohy
-
Tesco BM07 - vrchní kryt západky.jpg- (282.86 KiB) Staženo 301 x
-
Tesco BM07 - po demontáži ovl. panelu.jpg- (285.08 KiB) Staženo 313 x
A způsob demontáže, plastové packy apod. jsou taky stejné.
To bude asi zase jeden výrobce pro spoustu "výrobců".
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Minule som jednu doniesol od kontajnerov - remene su vporiadku, akurat sa mi zda, ze jedno ozubene koleso chodi nejako krivo, mozno je tam tiez vola.