Zdravíčko mám tento tv LG 60PK950 všetko tam ide akurát zvuk nie skúsil som dať iné reproduktory a nič aj cez sluchátka som skúšal ukazovateľ hlasitosti je naplno nestretol sa niekto čo odchádza na mainboarde ???
Za každú radu ďakujem.
Tak sem dej odkaz na servisní manuál a když už ho budeš mít, tak ho taky otevři a podívej se, jak je řešený zvuk, jestli leze už analog z procesoru, nebo leze z procesoru I2S do převodníku, nebo do IO, v němž je převodník a zesilovač v jednom pouzdře. Pak vezmi osciloskop a na ten signál se podívej. Ještě před tím můžeš zkusit zkontrolovat napájení tomu audio IO, jak se píše v diagramu postnutém výše. Oprava se nezačíná dotazem na fórum, ten můžeš položit v okamžiku, kdy jsi provedl alespoň základní diagnostiku, jejíž výsledky v dotazu uvedeš.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
OK, výborně, díky za info, takže tu máme zaznamenáno že ti dva uživatelé nejsou totožní, pokud tedy důsledně jeden uživatel nejede přes dvě různá připojení. Je to zajímavé, protože i způsob komunikace obou uživatelů je dost podobný. Ale budeme tedy předpokládat, že to jsou dva různí uživatelé.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Minulý týden jsem opravoval velmi podobnou závadu u Lg 42.Repráky ani sluchátka vůbec nic,jen slabý šum ve sluchátkách.Repro i sluchátka měla vlastní zesilovač,oba dva vpořádku.Chyba byla v hlavnim IO.Blbé bezolovo, fakt mně štve
Abych to ještě upřesnil,chyba byla v hlavním procesoru,zřejmě přehřátí a ztráta kontaktu s kuličkou.Procesor posílá zvlášt signál na sluchátka a zvlášť na repráky.Posílá dig signál do převodníku se zesilovačem,ty byly vpořádku tak snad to trochu pomůže