Vruty s imbus hlavou
Moderátor: Moderátoři
Vruty s imbus hlavou
Prolezl jsem na netu Fabory a pár jinejch šroubařskejch prodejen a nic.
Torx jsou od 3 mm, klasický vruty jsou na Pozidrive a nebo Philips...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- monterjirka
A kutilmile - nelituju tě
- jirka5
To Kvíčala: To, co sis kupoval nejsou šrouby, ale vruty s povrchovou úpravou zinkchromát. A nemají hlavu Ph (Philips, křížek) ale Pz (pozidrive, hvězdička), takže pokud jsi používal bity Ph, vznikl jakýsi nesoulad, který měl za následek, že bit vyskakuje, až se ožvejká. Někdy i hlava vrutu. Systém Torx je zkrátka preciznější, tam prostě jiný typ ani velikost bitu použít nelze.
Celeron píše:Vážení, existujou vruty do dřeva s vypouklou hlavou na imbus? Rozměr tak 2,5 x 15 až 20 mm. Potřebuju, aby se dal povolit z boku třeba imbusákem s kuličkou na konci. Nebo to samý v Torx. V nouzi největší se zapuštěnou hlavou.
...
Nejspíše seženeš něco takového, ale až od Ø 3mm
- Přílohy
-
vrut-powerfast-zh-zz-cz-tx-001.jpg- Od fí 3,0x10 TX10
- (7.29 KiB) Staženo 135 x
Petr
to Jirka5: Jireš žádná sláva i když se s Jindrou osobně celkem dobře znám už cca 35 let. Vrbovská, bejvalej Čížek spojmat je podstatně líp zásobenej, chodím hlavně tam. A máme tu i novou šroubkárnu v Langr-Vaníček, elektrozávod, provozujou to bejvalý zaměstnanci od Čížka. Tak to můžeš prozkoumat až budeš mít cestu.
Jinak na malý šroubky a spol je suprově zásobenej Hobby Švagerka v HK ale ne modelářská prodejna ale elektrobastlírna v přízemí, hned jak se tam vleze tak vpravo.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
nevím jestli je to řešení pro tebe,ale já mám takovou miniráčničku která zebere na šířku prakticky jen tolik místa co bit, takže do škvír jde, problém je pak vyšroubovat ho celej když je delší a drží pořád (stejně jako s imbusem že ). Takže není problém vyšroubovat cokoli na co je bit, tedy i klasiku.
něco jako tohle https://eshop.wuerth.cz/Kategorie-produ ... cs/CZ/CZK/