Nákupy z eBay

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
FHonza

#31 Příspěvek od FHonza »

hafca píše:...Asistovaný nákup je pro toho, kdo neumí perfektně anglicky a není tedy schopen řešit případnou reklamaci asi jediné řešení....

Na nákup i případné reklamace na eBay stačí opravdu základy angličtiny a případně strejdo překladač.

Edit: k tomu vybílenému účtu: Komu není rady, tomu není pomoci. Stačí dodržovat úplně základní pravidlo, které "zvládají" dnes snad všechny banky: Zvednout si limit platby přes internet z nuly na požadovanou částku před platbou. A po platbě jí opět dát na nulu.
Zaky

#32 Příspěvek od Zaky »

To CZJKP1: Prostě mu odepiš, že sis zakoupil a zaplatil 100% funkční zboží a že zboží přišlo poškozené a že žádáš řešení a odmítáš cokoli opravovat nebo jinak řešit, že jsi zákazník a vyžaduješ dodání funkčního kusu a poskytování této služby je na prodejci, že na opravy nemáš schopnosti ani vybavení ani čas. Jednou na mě jeden prodejce zkoušel, když u zavíracího nože špatně fungovala pojistka, že mám nůž rozebrat a pojistku přibrousit. Tak jsem mu napsal, že jsem zákazník, který si nůž zakoupil, aby ho mohl používat, že nemám vybavení ani schopnosti na jakékoli úpravy, že je prodejce zodpovědný za stav zboží, že je to problém a nedostatek jejich výstupní kontroly a že žádnou úpravu dělat nebudu a žádám vrácení peněz, protože nůž s nefunkční pojistkou je nepoužitelný a nebezpečný. Vrátili mi peníze, nůž jsem pak rozebral a pojistku zabrousil :-) Ale většina nákupů je OK, to aby si ctěný čtenář nemyslel, že reklamuju všechno, to určitě ne, když je vše OK, tak poděkuji a dám 100%ní hodnocení.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Kvicala_r

#33 Příspěvek od Kvicala_r »

Zkušenost posledních dní. Zakoupena grafika ve Francii. Zaplaceno paypal a odesláno - dotud standard. Celkem pokročilá doba, tak sem se sháněl, kde se karta toulá. Prodejce mi odepsal, že se mu karta vrátila. Přiložil i výpis pojebaných DPD, že se mě snažili doma 2x chytit, pak nechali kartu ležet týden u nich a poslali zpět frantíkům.
Zjištění naučné - i když na ebay je v mých detailech tel číslo uvedeno, není sdíleno s prodejcem - první chyba.
Dementi z DPD dojeli k baráku (ověřeno s DPD dle GPS, jiné info neměli) a nikoho nechytili, telefon nenašel a na výzvu ve formě papíru do schránky se totálně vy.. druhá chyba
Ebay odmítlo cokoliv řešit, že prodejce sdílel tracking korektně. Peníze v řiti, prodejce vlažně odpovídal a ebay nic řešit nechtělo.
Po domluvě a uhrazení dalšího poštovného (tentokrát sme jeli s prodejcem férově napůl) se mi karta do rukou dostala.
ponaučení: na Ebayi jsem si do doručení jako druhý řádek adresy napsal phone:420... tohle snad bude s prodejci sdíleno automaticky

Třeba to pomůže některým z vás se vyvarovat podobným patáliím.
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

Mne sa viackrat stalo pri veciach z UK, ze do systemu GLS (ci kto to u nas dorucuje) sa nedostalo telefonne cislo a zmizla diakritika. Ked ma takato vec prist, tak sledujem podla cisla zasielky jej pohyb na webe a pripadne zavolam na helpdesk, nech adresu opravia.
FHonza

#35 Příspěvek od FHonza »

Kvicala_r píše:... tohle snad bude s prodejci sdíleno automaticky...

Mám na eBay telefonní číslo vyplněno ve "Primary shipping address" v kolonce "Phone" a na balíčku je vždy vytištěné. Takže ho prodejce má určitě k dispozici.
Kvicala_r

#36 Příspěvek od Kvicala_r »

No kupodivu mi udělal print screen prodejce a fakt to sdílené neměl. Jestli v om udělal nějakou úpravu ručně, aby se zbavil odpovědnosti nevím.
Ale i tak mi z podpory ebay potvrdili nezávisle, že sdíleno není i když je součástí primary shipping adresy.. protože sem se samozřejmě bránil formou sporu.
FHonza

#37 Příspěvek od FHonza »

Já to mám fakt vytištěné na každém balíčku. Schválně jsem teď "prolezl" celý profil a jediné, kde jsem telefon vyplnil je jak jsem psal výš.

Ještě mě napadlo, jestli se ten telefon nezobrazí prodejci z PayPal účtu, tam ho mám také vyplněný.
robo

#38 Příspěvek od robo »

Taky mě na baličcích svití moje telefonní číslo. Mám ho na ebay uvedené u adresy.
Kvicala_r

#39 Příspěvek od Kvicala_r »

Mně se to taky moc nezdálo a v minulosti tuším na balíčcích číslo bylo, ale netušil sem jestli ebay něco nezměnil atd..
Zvláštní, pak je prodejce diletant a na podpoře ebaye pako, které mě utvrdilo, že je to tak korektně... No i kdyby, mám teď jistotu do budoucna, že se nikdo nemůže vymlouvat. Grafika spokojeně kvoká v bedně, tak to finálně dobře dopadlo.
helios

#40 Příspěvek od helios »

Takisto mne sa niekoľkokrát stalo, že mi zásielka kuriérom neprišla vďaka absencii tel. čísla, kedy ma kuriér nenašiel a zásielku nedoručil. Boli to zásielky z DE, Eng, FR... V adrese som ho mal uvedené, ale po reklamácii u kurérskej spoločnosti som bol poučený, že niektoré krajiny tel. číslo na zásielku nedávajú, lebo "ochrana osobných údajov". U číňana som nikdy problém nemal, číslo tam bolo uvedené vždy, len to väčšinou je zbytočné, lebo zásielka dorazí na poštu, kde na mňa počká.
Je to trochu smiešne, keď sa utajujú tel. čísla na zásielkach, na druhú stranu sa databázy čísel predávajú rôznym šmejdom, ktorí potom otravujú s ponukami mne nepotrebných s.ačiek a 🤐 investičných fondov. V mojom prípade číslo telefónu predal do databázy niekto z banky, bohužiaľ to neviem dokázať. :podry:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Kvicala_r

#41 Příspěvek od Kvicala_r »

Už mě taky napadlo, že ebay v rámci jiné krajiny (tady to může být EU?) sdílí rozdílné info. Na tom prntscreenu byla dopoprvady jen adresa bez čísla. Nikdy sem nic neprodával, tak nevím jestli prodávající musí rozkliknout nějaké detaily pro zobrazení čísla nebo ne.
p32

#42 Příspěvek od p32 »

Je to jen vymlouvání se. Co dám do adresy, to tam prostě má být.
breta1

#43 Příspěvek od breta1 »

Dnes jsem zkoušel toto, tak se podělím
https://www.ebay.com/itm/USB-Charger-Do ... SwNnRYgOZs

I změřené/indikované (mA)
50/0
150/80
200/140
300/230
800/790
1000/990
Navíc výstupní napětí 5,0V naprázdno měří OK, ale při zátěži se zvětší údaj na 5,2V.
No, nekup to za 60 kaček.
petula
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od petula »

FHonza píše:Já to mám fakt vytištěné na každém balíčku. Schválně jsem teď "prolezl" celý profil a jediné, kde jsem telefon vyplnil je jak jsem psal výš.

Ještě mě napadlo, jestli se ten telefon nezobrazí prodejci z PayPal účtu, tam ho mám také vyplněný.

Já nemám PayPal účet. Na eBay platím přes PayPal jako host. Telefon mám vyplněný v profilu eBay a je vytištěný na každém balíku, ať to jde odkudkoliv.
hafca

#45 Příspěvek od hafca »

Jestli to není hoax a projde to, tak máme po levném nakupování.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“