Koupím RV 12 P 2000

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Elektronik55

Koupím RV 12 P 2000

#1 Příspěvek od Elektronik55 »

Koupím do SONORETY 2ks elektronek RV 12 P 2000
Vladimír
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jjilek »

Kolik za ně můžeš nabídnout?
kbulda

#3 Příspěvek od kbulda »

Mám, i sokly, jen je musím na půdě najít.
Elektronik55

#4 Příspěvek od Elektronik55 »

Včera večer se mě už nechtělo hledat, proto ta poptávka . Dnes jsem si dal tu práci s hledáním starých zásob a jednu RV 12 P 2000 jsem našel !
Jinak tu stokorunu za kus bych dal , tak jako za Ruskou 12ž1L , i když má jinou patici .
Děkuji za nabídky .
Vladimír
FERYACT

#5 Příspěvek od FERYACT »

Je obdivuhodné že staré válečné elektronky ještě chodí.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Naopak - já to pokládám za naprosto normální jev. Vojenská mašinérie si vždycky kvalitu uměla ohlídat, proto se i v obsolette součástkách TESLA tolik vyhledávají série "označený zkříženýma mečema" = vyrobený jako zakázka pro Ministerstvo Národní Obrany, tudíž vícenásobně kontrolovaný a se zaručenou řadou parametrů, který "obyčejný" součástky určený pro civilní = nevojenský zakázky nikdy zaručovaný neměly. Ony je často dosahovaly, ale záruka na to nebyla - u těch vojenskejch jo.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
FERYACT

#7 Příspěvek od FERYACT »

RV12P 2000 vyráběli Němci pro Wermacht.Zkřížené meče se dávaly na ČSR elektro výrobky např.obvody TTL.Na RV...bylo označení výrobce a nápis Wermacht.
Sendyx

#8 Příspěvek od Sendyx »

RV12P2000 se vyráběly snad ve Vrchlabí ještě do počátku 50. let, dokonce na nich byla konstruovaná nějaká radiostanice pro ČSA.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

FERYACT píše:RV12P 2000 vyráběli Němci pro Wermacht.Zkřížené meče se dávaly na ČSR elektro výrobky např.obvody TTL.Na RV...bylo označení výrobce a nápis Wermacht.
Ne "wermacht", ale "Wehrmacht" - to pro přesnost. A já nerozporuju tu říšskou vránu na těch skopčáckejch elkách z války, já naopak právě tu vojenskou minulost jen zdůrazňuju i poukázáním na fakt, že i po válce si u nás armáda hlídala kvalitu - stejně jako všude jinde na světě, kde jsou "military" specifikace kvalitnější a odolnější než zbytek produkce pro běžný účely ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jjilek »

FERYACT píše:Je obdivuhodné že staré válečné elektronky ještě chodí.
Elektronky nemají důvod zestárnout, pokud jenom leží. Někdy trochu ztratí vakuum, když molekuly plynů se uvolní ze systému. K tomu slouží "getr" který se při provozu elektronky zahřívá a absorbuje zbytky plynu. Pokud tedy elektronka není poškozená např. prasklým zátavem, tak není důvod aby nefungovala třebas nepoužívaná elektronka z třicátých let minulého století. https://cs.wikipedia.org/wiki/Getr
FERYACT

#11 Příspěvek od FERYACT »

To Jjilek: v mém příspěvku není tvrzení o stárnutí.To sis vymyslel a pak to kritizuješ.Já jsem v době kdy jsem se začal zajímat o elektroniku viděl spoustu návodů s bateriovými elektronkami pocházejícími ze zásob WWWermacht.Pak se objevily jiné a lepší elektronky.Ty válečné mají právo na umístění v museu.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jjilek »

FERYACT píše:To Jjilek: v mém příspěvku není tvrzení o stárnutí.To sis vymyslel a pak to kritizuješ. ....

Já Tě ani v nejmenším nekritizuji, jen snad doplňuji.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“