Mazání tekutým parafínem

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kejki

Mazání tekutým parafínem

#1 Příspěvek od kejki »

Řeším teď pletací stroj, který byl mazán místo řídkým olejem na šicí stroje lékárnickým tekutým parafínem. Jehly mají vyjeté drážky, které jsem u mnohem používanějších strojů neviděl.
Odhadnete, jestli ten parafín nemá mazací schopnost, nebo spíš majitelka používala stroj nasucho? Pokud by to mazalo, tak by zase byl vhodný třeba na některé věci u kuchyňských robotů ze železa.
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

V lékárně tekutej parafín? Nedávno jsem tam kupoval parafínový olej, nespletl sis názvy?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lukas-Peca »

Na rychle se pohybující díly je podle mě tenhle olej nevhodný. Používám to na posuvné prvky potenciometrů a podobné věci.
fredis

#4 Příspěvek od fredis »

Parafín spíš na konzervaci než na mazání.. Ten pletací stroj je plochý? Předpokládám že ano a tam se o nějakých velkých rychlostech nedá vůbec mluvit... Pokud má vyjeté drážky, tak to lůžko museli udělat z bláta.. Nebo by musel bez jakýhokoli mazání běhat 24 h denně x let.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
kejki

#5 Příspěvek od kejki »

Drážky jsou v jehlách, ty jsou drátěné s povrchovou úpravou, lůžko je v cajku.
Název je z lahvičky, kterou mi ukázala majitelka.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“