DVB-T príjem
Moderátor: Moderátoři
- jardavysocina
A proč čučíš na takový "nevěrohodný" web, když do odkazů jsem ti dával daleko "věrohodnější"
- Přílohy
-
Pardubice__PS11 a.jpg- Pardubice – Krásné
- (288.5 KiB) Staženo 47 x
-
OBR_06.jpg- Přechodové sítě MUX11 a MUX12
- (93.82 KiB) Staženo 46 x
Ale existuje: u Dubé vedle silnice 9 z České Lípy na Mělník, ale odtud by se nevyplatilo vysílat (287 m). Ale tam v tom mají hokej, o kousek blíž k Mělníku je tam i vrch Hořice. Zato Slováci mají Krásné vrchy nejméně tři.
Promiň, Lumčo, že jsem si neodpustil OT...
K těm anténám do 700 MHz: původní KC-91... měla celkem ploché maximum kolem 760 MHz, směrem k nižším frekvencím poměrně dobře kmpenzovala vliv intenzity pole ve vztahu k vlnové délce, směrem k vyšším už opět její účinnost klesala, i když ne tak strmě, jako u těch nových. Ten strmý pokles zisku od 700 MHz nahoru vypadá zajímavě, přesto na řadě míst, kde bude třeba použít předzesilovač, bude LTE filtr mezi anténou a vstupem zesilovače přinejmenším doporučení hodný.
Spíše by mě zajímalo, kdy budeme muset začít shánět dolní propusti 700 MHz?
Zde je mapa :
https://mapy.cz/zakladni?x=15.7419723&y=49.8426376&z=12
. . . obojí je správně.
https://mapy.cz/s/2yJil
Přitom "Krásné" je dědina, "Krásný" je kopec nad ní - a na tom kopci docela trčícím z Polabský nížiny stojí věž TV vysílače...
A kutilmile - nelituju tě
To až na dovezených televizích s frekvenční syntézou se musel ladit jako druhý kanál a ještě ho "posunout" ručně a do televize dodělat "náš" zvuk, protože I. TV pásmo v normě OIRT mělo umístění TV kanálů podřízené jiným omezením, než v zemích užívajících normu CCIR. Dokonce i ve III. TV pásmu byla nosná obrazu na 6. kanálu z Krásného shodná s nosnou 5. kanálu z Vídně.... ostatně u nás se používala větší šířka kanálu.
Proto je nutno držet se mezinárodně zavedené notifikace vysílacího stanoviště.