Standa99: Ještě mazanější. Když byl můj ISP ještě normální, nabízel vyšší tarify s agregací 1:1, a naposledy s garantovaným downloadem 20Mb/s (po 99% času) a veřejnou IP zadarmo u nejvyššího tarifu. Jenže to ho chytla strašná touha expandovat (na úkor kvality připojení), tak je nahradil tarifama "líbivějšíma" a naoko o trochu levnějšíma. Volali mi, jestli nechci výhodnější tarif, že budu platit o 35kč měsíčně míň (hroznej rozdíl mezi 585kč a 550kč

). Tak říkám, že se podívám na podmínky detailnějc, ať mi pak zavolaj za hoďku. Koukám, rychlost AŽ 50Mb/s (ale dobře ukrytá garantovaná 4/2Mb/s), o agregaci žádná zmínka. Veřejná IP sice v ceně, ale co s uploadem 2Mb/s, když teď mám v průměru 4.5Mb/s (3-6)? Tak mi zavolali a já jen: "Nikdy!". Teď, když mi náhodou spadne dlouhodobějc rychlost pod mnou tolerovatelnejch 18Mb/s, tak se prostě ozvu. A když držkujou, zmíním to, co mám ve smlouvě
Akorát upload jsem předtím míval stabilně 5-6Mb/s, ale nebyl garantovanej, teď mi lítá mezi 3 a 6Mb/s.
Bohužel tady nic lepšího není. Kyslík je u sousedů vcelku rychlej, ale netroufám si tvrdit, kolik za to platěj a kolik bych platil za veřejnou IP. Pak je tady tuze nespolehlivá kabelovka, za půlku toho, co platím, bych dostal teoreticky až poloviční rychlost a ještě agregovanou mezi dalších 14 lidí. A optika? Ani náhodou, nejblíž je 10km a ještě v pár vyvolenejch králíkárnách. Do kotce mě nikdo nedostane, ani za gigabit za vteřinu obousměrně!