Přezdívky
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Přezdívky
Ale pak se najde někdo (většinou ze starší generace 60+), co to bere skoro jako urážku, i když nijak hanlivá není.
Taky máte přezdívku (nikoliv nick na EB) ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sestru jsem "překřtil" na Houbu (jen já vím proč) a taky to má doživotně...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
petrfilipi
Sice mi někdy někdo zkoušel říkat Fous, ale pak se objevil jeden skutečný z okolí Ivančic, tedy skutečný: měl tu přezdívku dřív a užívá ji trvale. Ono asi krátkodobých Fousů mezi námi taky běhá víc, to bychom se v to ztratili.
vrky píše:HILLe my se přece známe....
Už se to tady někde probíralo.... Moje přezdívka mě provází celý život je to moje zkrácené a zkomolené příjmení.
No baže se známe. A že jsme to tu už probírali, to teda jo. Proto jsem nezabíhal do detailů.
Hned jsem si vzpomněl na to, že jsem většinu přezdívek zdědil po bráchovi (je o pět let starší). A ještě k tomu mi spousta starších lidí říká Marku (asi jste z nicku pochopili, že se tak nejmenuji
Ale jinak doma jsme se častovali zvířecími přezdívkami.
Máti byla kdysi LAMA. Proč přesně, to si nepamatuji.
Brácha byl PŠTROS (před problémem vždy strčil hlavu do písku), nebo taky ANDULÁK (uměl zvláštně pískat na ret, že aj kosi dali chvilku pokoj).
Ségra už od střední školy byla a je KRÁLÍK- to ta vegetariánská strava, co jednu dobu aplikovala, taky kvůli dědičným nedobrým zubům.
A mě říkali LACHTAN- že prý jsem měl lachtaní nemoc. No, brácha mi tak říká dodneška, ale když se jej zeptám, co dělal v poslední době rukama, tak nejpřesnější odpověď je "hmmm, já dělám jen hlavou
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Všichni máme přezdívky, neb ty většinou vyjadřují něco charakteristického pro tu osobu. Navíc jsme od mala byli "na spojení" na rádiu s rodiči a s kamarády a tam je hloupé uvádět jména a jiná data.
Jednou mne mamka testovala, když šla s kamarádkou za námi a volala "Martine, ..Martine!" a já prý nic, pak řekla píďo a já hned, "coje?".
... dneska jsem už větší, ale vím že moje přezdívka mi zůstane navždy.
- Přílohy
-
na kamerapostu-300k.JPG- (260.36 KiB) Staženo 115 x
Pozdravuje Vás Martin
MetalGod píše:Myslíš Jardu, nebo sebe? Pane Celerone, pane Celerone…
Jirkovi se to teda asi stát nemohlo, ale mně se to stalo: tehdy mi ještě vykala slečna mého synovce: "pane Hill, pojďte, oběd už je na stole...". A nechápala, když se kolem rozlehlo chechtavo. Inu, je z Moravské Brány, tam je nejvíc těch, kdo mě znají, aniž by věděli, co mám v rodném listu a ostatních papírech.
Achabů je nejspíš víc: jeden Vojta řečený Achab hrál na pětistrunné banjo s jabloneckou kapelou Volupsije ještě dřív, než museli zvolit tohle bramborově loupačkové jméno, které šlo vyložit česky (tehdy nebylo žádoucí, aby se skupiny jmenovaly "po americky", to už si moc neškrtly a byly likvidovány různě suchou cestou... proto se třeba z Rangers stali Plavci, z Taxmenů Krajánci... naštěstí dočasně, i když na dlouhé roky)