Kdo pošle velký balík z Číny?
Moderátor: Moderátoři
Kdo pošle velký balík z Číny?
edit:
zkus oslovit nějakou firmu která sem dováží zboží ve velkém jestli by to nebyli shopni někam do kontajneru nacpat za přiměřenou úplatu.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Je to balík 200x45x100cm a 80kg
Dělal jsem v roce 1988 brigádu na balíkový překládce tady v Třebový - na nádražní poště. A babetty si Vietváci odsud posílali domů naprosto běžně - rozebraný na 3 kusy v balíkách obalenejch textilem, protože jejich pošta to tak vyžadovala. Musely se šít a posílat do Práglu na proclení. V jednom balíku byl motor, ve druhým rám s příslušenstvím, ve třetím kola. A místní prodejna "Mototechny" byla na malý motorky specializovaná (pro pamětníky - byla situovaná v prostorách třech malejch krámků na protějším chodníku, než je budova gymplu na místní "křižovatce na světlech") - a Vietváci měli přesný echo kdy a kolik babett z Kollárova dorazí - v bedně na překladiště ČSD, odkud je už vybalený vozila multikára nebo malá Ifa v noci zadem do krámu. A mohlo jich přijít kolik chtělo, na českýho zájemce se nikdy nedostalo - vždycky tam stálo ve frontě minimálně o jednoho Vietváka víc, než kolik přivezli babett ... O tři dny pozdějc už se nakládaly v těch zašívanejch balíkách do rychlíku směr Prágl.dreamer píše:Ti vietnamci ale asi nedovalili tu babetu na poštu ne? Spojilo se jich několik a posílali celý kontainer lodní dopravou. ...
V bednách si posílali domů Jawy 350/634 Kubánci - ty kvůli nim tenkrát taky byly dost nedostatkový zboží ... Půlka ubytovny se střídala klidně už od večera "ve frontě" před krámem, aby ráno v 8:00 když starej Štorek otevřel, dva z nich ukořistili vytoužený "tšipade" - a na Čechy zas zbyl prázdnej krám ...
A kutilmile - nelituju tě
A všechny jste ženský ...vrky píše:Jo Kubánci a jejich třiapůly. Byly na stejném internátu s Vietnamcema, ale motorky měly schovaný u kamaráda ve sklepě. Oni měly suché nádrže a my jsme jezdily pořád.
A kutilmile - nelituju tě
Neboť: prodejní cena 10.000, doprava cca 3.000, DPH 2700 (počítá se i z ceny dopravy a DPH se nevyhneš), clo asi 0, za proclení dejme tomu 1000 + dejme tomu 20hodin starostí, telefonátů atd. Celkem mi to vychází z čajny na 16-17tisíc + 20 hodin. Když si najdu brigádu za 150/h, jsou to ty 3000 do dvaceti. Celková suma odpovídá ceně tady (vč. DPH) a S DVOULETOU ZÁRUKOU TADY. Kolobka za 20 nebude "baterka-spínač-motor", nejspíš už bude mít ABS, rekuperaci, diagnostiku a spoustu dalších věcí bez kterých, když kleknou, prostě nepojedeš. Případné ušetřené 1-2 tisíce v rozdílu celkových cen (když se to vůbec celé podaří a v bedně bude ta správná kolobka) by mi za ty možné komplikace nestály. I kdyby byl rozdíl v celkové ceně 4000, dvouletá záruka pak vychází na 5Kč/den. Nejsem ani prodejce, ani nemám žádný zájem v tomto směru, jen jsem napsal svůj odhad čísel a svůj pohled na věc a samozřejmě jej nikomu nenutím. Když bych měl kolobku, chtěl bych jezdit a ne řešit