díky.
zapojení motoru na gril
Moderátor: Moderátoři
Otázkou je, zda by to bylo správně- trochu mě mate, že mají vytažené dráty od všech svorek- pro reverzaci by nebyly potřeba, přepínání λ/Δ by asi zase u motoru s tak malým příkonem a s převodovkou nemělo význam.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Měly to tak tatramatkový motory, v drážkách měly vlastně uložený komplet dvoje vinutí. Pro praní i ždímání samostatně, měly ty potvory i dva samostatný motorový kondenzátory jako kráva, ale různých kapacit.
Tady na tom štítku mě dost mate ten údaj 5000/41,6 U/min - co to je?
Pět tisíc přeci žádný asynchron mít nemůže.
Taky mi tam chybí na štítku obvykle natištěná předepsaná kapacita kondíku. Pokud není, bývá to čistokrevný třífázový motor, zapojitelný na 1F jen s dost sníženým výkonem. Což by na gril pravda nemuselo vadit.
Zkusil bych to změřit napřed ohmmetrem - měly by spolu obvodově souviset tři a tři dráty.
Jestli ale bude galvanicky spojených všech šest, tož to pak bude zas nějaká německá specialita.
Nemůže to být víceotáčkový kolektorový motor ???
Že na tom štítku není ani D/Y zapojení, jen jedno napětí, jeden proud a tak..
- elektrosvit
- elektrosvit
- Kostitras777
- elektrosvit
elektrosvit píše:Prohlédni si znovu to video, je tam detailní záběr na štítek se zapojením. 1D1 a 2D2 jsou přívodní svorky (levá horní a levá dolní), za kterými následuje vestavěný odrušovací filtr. Statorové vinutí je rozděleno na dvě poloviny, jeden vývod z každé poloviny je připojen k tomu filtru. Opačný vývod z každé poloviny je vyveden na svorkovnici- to jsou svorky 1D2 a 2D1 (prostřední horní a pravá dolní). Svorky A1 a A2 (pravá horní a prostřední dolní) jsou vývody z kartáčů, tedy z rotoru. Pokud se spojí 1D2 s A1 a 2D1 s A2, motor se točí doprava. Pokud 1D2 s A2 a 2D1 s A1, točí se na opačnou stranu. Viz ten štítek.
celý popis je výše . . .
. . . a obrázek dole . . .
- Přílohy
-
motor Elmo Hartha DDR.jpg- (75.71 KiB) Staženo 212 x
- elektrosvit