Silový konektor 12V/60 - 100A s IP65
Moderátor: Moderátoři
Silový konektor 12V/60 - 100A s IP65
řeším dobíjení průmyslového přívěsu s energeticky náročným zařízením.
Elektriku mám vymyšlenou, ale hledám vhodný konektor do panelu s krytkou například stejně jako u konektoru tažného. Ale může být i šroubovací, atd.
Je jedno jestli bude konektor kulatý, nebo hranatý.
Předpoklad dobíjení je tak 40A. Ale raději bych měl konektor předimenzovaný aby se mi kontakty nepřilepily.
Konektor s krytkou přijde do zadního nárazníku na dodávce.
Hledal jsem v TME, Conradu a nic dle mých představ jsem nenašel.
pro mě ideální jsou konektory co se používají na trakční baterie na VZV. Ale nenašel jsem variantu s krytkou.
Děkuji za případné nasměrování.
Já osobně bych doporučil konektory podobný "zásuvkám", do kterejch se třeba na svářečkách UTA zapojujou svářecí kabely. Ty se dělaly s krytkou, mají obrovský předimenzování kontaktní plochy kvůli vysokýmu převáděnýmu proudu, akorát bude problém se zajištěním proti přepólování ...
A kutilmile - nelituju tě
- adamscho
- Kontaktovat uživatele:
[/img]
- Přílohy
-
anderson3.JPG- (18.09 KiB) Staženo 134 x
-
anderson2.JPG- (52.68 KiB) Staženo 117 x
-
anderson.JPG- (11.81 KiB) Staženo 139 x
-
anderson4.JPG- (139.4 KiB) Staženo 123 x
Akorát tak pár špiček, ale střední odběr je tak desetina.
Tam, kde opravdu mohou téct stovky ampér /mastný déčkový monobloky s opravdovým výkonem 1kW a víc/, tak tam běloši všecko připojujou pozlaceným okem a pozlaceným M8-M10 šroubem. Do svorek těch pár málo zesilovačů, co opravdu mají takový výkon, se přívod připojuje přes dutinkovou svorku s imbusovým červíkem M8 či M10.
Nic rozpojovacího pro takový proudy nemají ani ti nejbohatší autohifi tuzeři.
Přes jedno desetiletí jsem dělal pro Magnat, MacAudio a PhaseEvolution.
Vím docela přesně, o čem to v "autohifi" je...
Tady ale jde o trvalý a delší zatížení nabíjením.
Ale dám tam z VZV. Na jeden vlek a auto přijdou 3 kusy. Z jednoho kusu se udělá záslepka proti vodě. Vstupy se něčím zalijí.
Více méně podobné řešení jako má Adamscho. nebo kouknu přímo na jeho verzi konektoru.
Děkuji