automaticky odesílané sms z androidu

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sr71

automaticky odesílané sms z androidu

#1 Příspěvek od sr71 »

Začali se mi v sms zprávách asi před 3dny objevovat sms, které se tváří jako že byl učiněn pokus o odeslání na číslo 90966, v těle zprávy je vždy nějaký kód (např. BKN_0419n), ale svítí u toho červený vykřičník, myslím že stejný jako v případě když se mi normální sms nepodaří odeslat. Myslím, podle čísla, že by se mohlo jednat o nějakou sviňárnu, která se snaží odesílat sms, zpoplatněné nějakým nesmyslným tarifem např. 99kč/sms (něco takového jsem vygooglil).
Jedná se o firemní telefon, kde jsou podobná čísla blokována, proto si myslím že to nelze odeslat a zpráva má ten vykřičník.
Telefon je dle antiviru čistý (a shodou okolností cca před 3 týdny obnoven do továrního nastavení a od té doby jsem se snažil instalovat aplikace i prohlížet web přes tel. dost s rozmyslem). Shodou okolností se stejná věc začala asi měsíc přede mnou objevovat i kolegovi (také s firemním číslem takže se mu to chová stejně).
Zajímalo by mě jak zjistit, co tohle způsobuje a pokud možno to odstranit. Ani ve spuštěných aplikacích není vidět nic podezřelého, projížděl jsem to i nějakým CC cleanerem a taky nic.
vladodyno

#2 Příspěvek od vladodyno »

V tomto prípade je riešenie pomerne jednoduché. Firemný telefón? Hoď to na hlavu IT technika firmy.
PCmaniac99

#3 Příspěvek od PCmaniac99 »

Vyzkoušej Avira, oproti jiným našel trojského koně. Ne každý antivir najde všechny hrozby. Evidentně tam virus máš.

PS: Ke správě aplikací používám Link2SD protože vidím všechny aplikace i s cestou a celým názvem.
sr71

#4 Příspěvek od sr71 »

Avira mě nic nenašla :( nainstaloval jsem si i ten Link2SD, prošel jsem všechny aplikace v něm a nic podezřelého jsem neobjevil, zajímavé, ale v každém případě je to divné. Je mě divný i to že jediný koho znám a komu se děje to samé je ten můj kolega z práce
PCmaniac99

#5 Příspěvek od PCmaniac99 »

Rozhodně nejsi jediný.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“