Ma nekdo scan techto sesitku (zamereni na elektronky)?

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hejnicek

Ma nekdo scan techto sesitku (zamereni na elektronky)?

#1 Příspěvek od Hejnicek »

Asi jsou na Radiohistoria ale nepristupne.
Přílohy
2.jpg
(202.49 KiB) Staženo 5 x
1.jpg
(8 KiB) Staženo 2 x
OK2STO

#2 Příspěvek od OK2STO »

Zdar mám obě verse , má to po cca 8 Mb, dej email a pošlu to.
Jarda
Hejnicek

#3 Příspěvek od Hejnicek »

Juchu!

Email mam v profilu.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Kdybys pořádně hledal, tyhle příčurky visej na Uložto - VŠECKY, nejen tyhle nahrazovací tabulky. Odkaz máš v SZ - je to zaheslovaný.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od zdenoeddie »

Poprosim odkaz do ss takisto. Dakujem :)
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Dostaneš ho večer, teď jsem v rachotě. Nebo by ti ho musel Hejniček přeposlat.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Hejnicek

#7 Příspěvek od Hejnicek »

Ha EKKAR,
chlape tak jsem to stahnul cele a RAR neposkozen a rozbalen.

To jsi se s tema Vanocema ukvapil, je teprv duben!
Ja jsem ty stavebni navody mel, ale neuplne a nekde byly jen prazdne adresare. Uz nevim jak k tomu doslo nebo jsem mel nejaky spatny zdroj.

Diky a zdravim do blizkeho sousedstvi :agree:

Kolegovi s Tvym svolenim odkaz preposlu.
sinclair

#8 Příspěvek od sinclair »

Drobnou zajímavostí může být, že první sešitek existuje v prvním vydání s gramatickou chybou - "Příručka pro nahražování elektronek" a ještě pořád v prvním vydání, ale už bez toho háčku nad Z.
Zato druhé vydání s dvěma hlavičkami - první pro firmu "Elektra Praha" a druhé pro "Domácí potřeby Praha".
Jak postupoval ten bolševický mor...
Stejně tak následující číslovaný sešitek - vyskytuje se pod stejným číslem, ale ve dvou řadách. Poprvé s hlavičkou "Radioamatérská škola" a podruhé jako oficiální řada "Stavební návod a popis". Bylo to tak i u jiných čísel, např. u Sonorety RV12. "Jednoelektronkový přijimač bateriový - B1" vyšel dokonce s dvěma odlišnými podobami barevných obálek, stejně tak "Krystalový přijimač".
Myslím, že sešitky "Radioamatérská škola" nebyly přímo určeny k volnému prodeji, ale pro výukové účely - je jich nejméně, většina dochovaných je volně prodejný "Stavební návod a popis", na jehož základě /a podle zásob doma/ se pak bastlíř rozhodl, co od bývalé firmy E. Fusek objedná a postaví.
Firma E. Fusek musela po r. 1948 papírově přestat existovat, proto se to poměrně dlouho jmenovalo "Elektra Praha" a nepostřehl jsem, kdy přesně došlo k definitivní transformaci na "Domácí potřeby Praha". Tpnul bych si tak polovinu 50. let nejpozději. Musím si ty sešitky projít, na kterém je naposledy Elektra Praha.
Celá řada ale má docela kvalitní, barevnou křídovou obálku, snad vyjma úplně první, Nečáskovy kompletně inkurantní Sonorety, zpracované ještě pro firmu Fusek.
Ta jediná byla černobílá s obálkou z pevnějšího, nazelenalého papíru, s letopočtem vydání 1947. Celkem pochopitelný, hodně lepšího papíru už v r. 47 sežrala bolševická propaganda...
grrrrrrrr

#9 Příspěvek od grrrrrrrr »

Prosim take o link a heslo. Diky moc.
sinclair

#10 Příspěvek od sinclair »

Nemám, bohužel. Mám většinu v originální, papírové podobě.
A mám i za to, že vůně skoro 70 let starého papíru není dost dobře ničím nahraditelná.
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Klid, Leošu - ty přihlášky o link a heslo jdou na mě. Je to ten samej RAR soubor, kterej jsi dostal i ty sám ...

A já jsem rád, že si tyhle starý publikace byť v elektronický podobě stáhne a uloží vícero zájemců, protože pak je daleko menší pravděpodobnost, že jako bastlířská komunita o tyhle historický po(d)klady přijdem nějakou blbou náhodou nebo nehodou ...
AxisJ

#12 Příspěvek od AxisJ »

Můžu taky poprosit, díky..
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Fajn.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“