sušička prádla - senzor vlhkosti

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sr71

sušička prádla - senzor vlhkosti

#1 Příspěvek od sr71 »

Zajímal by mě princip měření vlhkosti vzduchu uvnitř bubnu sušičky. Když se podívám do naší sušičky tak v místě, které je v manuálech označeno jako čidlo vlhkosti vidím jen poměrně velkou nerezovou podlouhlou "krytku", na té nerezové krytce jsem ale nenašel žádné otvory, které bych u klasického čidla vlhkosti očekával, co je to za princip? Je možné že by ta krytka byla jen něco jako elektroda, a měřil by se odpor např. proti stěnám bubnu? Protože podle všeho je od bubnu odizolovaná.
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

buď je sběrač na bubnu a senzory v odizolovaných lopatkách a druhý pól je ukostřený buben. , nebo jsou umístěny pod vkládacím otvorem uvnitř . Podle typu a výrobce.
sr71

#3 Příspěvek od sr71 »

u mé sušičky by měl být jako čidlo vlhkosti ten podlouhlý nerezový půlměsíc na okrajích přichycený šroubky
Přílohy
idlo.jpg
(45.88 KiB) Staženo 336 x
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

je dobré senzor občas očistit abrazivní houbičkou. Dělá se na něm film z aviváže, pokud hospodyňka nešetří a pak elnika zkracuje sušení a prádlo není dostatečně suché. Naopak se může stát, že pod senzorem zůstane vlhká šatovka a má svod na kostru , nebo je spoj zoxidovaný.
kodl1

#5 Příspěvek od kodl1 »

u sušiček AEG/Electrolux je buben za dvou půlek, vzájemně galvanicky oddělených, zadní část je ukostřená, přední má zvenku na bubnu snímací kontakt..
Co mne nezabije, to mne posílí ...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“