pračka AWE 88610 topné těleso

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Olchor

pračka AWE 88610 topné těleso

#1 Příspěvek od Olchor »

hoj, mám cca 5 let pračku Whirlpool AWE 88610 a chtěl bych se podívat na stav topného tělesa, popř. ho vyčistit. Jak moc náročné je těleso demontovat? Má to nějaká úskalí? Přes kterou bočnici se tam dostat ( pravá/levá) ? Dík
Peedros

#2 Příspěvek od Peedros »

Uskali je to,ze pokud to topne teleso vyndas,tak uz bude tesnici guma vymackana a uz tesnit v bubnu nebude. Po peti letech si troufam rict,ze bude pred smrti,zalezi jak casto peres a na tvrdosti vody
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ak to funguje, tak sa toho nechytaj! Ked chces nieco cistit, tak daj vyprat kyselinu citronovu.

Mam Whirlpool este dlhsie (a to nebola nova) a vodu stale zohrieva, tak nemam dovod s telesom nic robit. Voda je tu poriadne tvrda a nikdy som tam nedaval nic na cistenie.
doktor365

#4 Příspěvek od doktor365 »

Vyndej žebro v bubnu, otoč buben dírou dolů a můžeš se podívat jak vypadá těleso.
teufel

#5 Příspěvek od teufel »

Co funguje, do toho bych nešťoural...
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

Vizuálně se životnost tělesa stejně těžko odhaduje. U mé Tatramatky 245 vypadá těleso jako ze šrotu,
ale i po 32 letech pořád topí. Čištěné nebylo nikdy, voda je tvrdá a Calgon se nepoužíval. :)
Olchor

#7 Příspěvek od Olchor »

doktor365 píše:Vyndej žebro v bubnu, otoč buben dírou dolů a můžeš se podívat jak vypadá těleso.

Dík, fungovalo skvěle, těleso vypadá velmi dobře, čisté, další zásah netřeba. :)
Peedros

#8 Příspěvek od Peedros »

Tak ono pekne vypadat muze,pak to jen nekde zespod lehce napraskne a uz lita chranic😀 Na vzhled bych moc nesazel,proste dokud funguje tak na to je lepsi nehrabat,pak uz bys tam tu tesnici gumu nenarval a pokud jo,tak by to blbe tesnilo.
Kremik

#9 Příspěvek od Kremik »

Co je to za moderna, něco se změnilo, nebo je to zase nějaká blbá pověra? Pračky často nedělám, ale nevidím důvod, proč by těleso nešlo vyndat a vrátit. Té gumy je tam "jako prase" a po dotažení se musí pěkně roztáhnout, i kdyby sedla mírně jinak než původně. To není jako těsnění pod hlavou motoru, a i to jsem po demontáži úspěšně používal. Bylo to na nějaké 120, možná před tím i na 100, ale to už nevím, někdy jsem ho i vyměnil. Neberte to jako návod, zvlášť pro dnešní auta, dneska bych už to na svém asi taky neudělal. Na 120 to bylo raz dva :-)
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Teleso v pracke som este nevymienal ale skusenosti s inymi tesneniami hovoria: nerozoberat, ked nemas nove tesnenie.
Peedros

#11 Příspěvek od Peedros »

Kremiku vsak at kazdy nalozi dle sveho uvazeni,nicmene ta guma bude po tech letech v teple vytlacena a ztvrdla a tesnit to bude jen ztuha.
tegrub

#12 Příspěvek od tegrub »

Já tu gumu vždycky pomáznu červeným silikonem a ještě se mi nestalo,že by to teklo.
fredis

#13 Příspěvek od fredis »

Když se to dotáhne tak to těsní i bez silikonu.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
p32

#14 Příspěvek od p32 »

Když se to dotáhne s citem, tak žádný problém s tím není. Hlavně záleží na tom citu při demontáži. Já osobně nevidím jediný důvod takhle kontrolovat topné těleso, ale je to taky možnost. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“