Ošetření laku polymerem

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Ošetření laku polymerem

#1 Příspěvek od dvorak »

V servisu mi nabídli za 600 Kč provést ošetření laku polymerem. Dá se toto aplikovat i po domácku a pokud ano, jakým přípravkem (značka) ?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Důležitá otázka je JAKÝM POLYMEREM. Protože polymer je třeba i blbej vobyčejnej lešticí vosk nebo obyčejná leštěnka.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MetalGod

#3 Příspěvek od MetalGod »

Von je i ten lak samotnej složenej z polymerů :D
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Vždyť jsi to viděl v reklamách . Myslím , že to bylo Superplatinum , ještě mám zbytek ve skříni . Grilovali na tom vejce a stříleli ze vzduchovky . Koupil jsem to za ty jejich nekřesťanský prachy , ale musím uznat , že to funguje . Špína jde lehce dolů a skoro půl roku se to leskne .
Standa99

#5 Příspěvek od Standa99 »

Měsíc mám na autě tenhle vosk (Meguiars Ultimate Wax Paste) a zatím jsem z něj nadšenější, než když jsem předloni koupil "skleněný" Sonax. Dvakrát jsem s ním navoskoval celé auto a po 4-5 měsících jsem se díval, jestli tam ještě nějaká vrstva je (a to garážuji). S tím Meguiarsem to auto navoskuji minimálně desetkrát.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
dvorak

#6 Příspěvek od dvorak »

Díky, zase jsem o něco chytřejší. Takže nějakou leštěnku řádově za stokurunu nebrat . Také jsem se někde dočetl, že dne s se používá i tkzv. keramická ochrana laku, ale to je kolem 10.000 Kč a více.
Standa99

#7 Příspěvek od Standa99 »

Nebo třeba fólie. Nyní se mi ten vosk vyplatil, hromadu 'saharského písku' jsem jednoduše spláchl.
.
..
...
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jenys »

No vypadá to hezky s tou fólijí, asi to bude drahé. To pak bude muset nechat přepsat barvu auta. Další věc, když dojde k nějakému poškození, třeba podrápání, ťuknutí, jak se to dá jednoduše opravit, aby to nemuselo do servisu? S lakem se to dá udělat doma, ale s tou fólií.....
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Standa99

#9 Příspěvek od Standa99 »

Tady jsem našel, že cena je od dvaceti výše. Případná změna barvy bude nutná, pokud se nepoužije fólie v barvě auta (nebo transparentní). Při poškození se vymění fólie na celém dílu, kde podle potřeby ohybů bude díl tak za 1-2 tis. Životnost píšou až 12 let (u bílé + černé).
.
..
...
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jenys »

Díky za upřesnění :D
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“