Elektronika C431D červený nebo modrý obraz.
Moderátor: Moderátoři
Elektronika C431D červený nebo modrý obraz.
Pokud mi takto naskočí duha měla by být obrazovka v pořádku, takže to typuji na nějaké vyschlé kondenzátory.§někdo nějaká rady na které důležité se zaměřit?
Děkuji.
Vzájemné ovlivňování barevných kanálů občas způsobuje málo "tvrdá" zenerka VD5 v emitoru koncových stupňů. Proto to Tesla radši řešila tranzistorem.
Jinak na rozdíl od C430/432 je C431 vcelku normálně zapojená TV s okopírovanými evropskými IO, takže se v ní dá dobře vyznat.
I do C430 se dal PAL dodělat, jen to díky ss vazbě od dekodéru až po koncový stupeň byl trochu oříšek. U mně to znamenalo dát za MDA3510 MCA660 k inverzi polarity a zároveň regulaci sytosti a za tím pak následovaly 4066 k zaklíčování černé a přepínání PAL/Secam (původní dekodér jsem tam nechal). Šlo to udělat i se 4555 s trochu lepším výsledkem, Teslácká 3510 měla jisté drobné mušky. Větším problémem než C430 byly prastaré elektronkové Rubíny. Tam byla taky ss vazba, ale navíc ještě požadoval velký rozkmit složkových signálů, takže se to špatně klíčovalo.fredis píše:Ty 431ky se na PAL předělávaly bez problémů a chodily perfektně.Větší oříšek byla 430ka![]()