pro cyklisty a příznivce ekologického cestování
Moderátor: Moderátoři
Mám tady na půdě ještě tříčtvrtku esku, ze které jsem před dvaceti lety slezl. Kola by mohly být dobrý. Ráfky ocel, s perforací.
Jen si musíš dojet...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
EKKAR píše:...protože jinak bys věděl, že kdo se to na opravdovým bajku naučí, ten dávkuje brzdnou sílu úplně automaticky i v momentě nouze a v panice - prostě pud sebezáchovy navyklýmu bajkerovi nedovolí zmáčknout brzdu tolik, aby přeletěl přes řidítka...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
PeteBurns píše:EKKAR píše:...protože jinak bys věděl, že kdo se to na opravdovým bajku naučí, ten dávkuje brzdnou sílu úplně automaticky i v momentě nouze a v panice - prostě pud sebezáchovy navyklýmu bajkerovi nedovolí zmáčknout brzdu tolik, aby přeletěl přes řidítka...
Ty moj keket, tak dobre som sa uz dlho nezasmial
Sila, ake nezmysly dokazes niekedy vypotit
Najskor tvrdis, ze v pripade paniky clovek ani nedokaze dupnut na brzdu v aute, a potom, ze dokaze automaticky presne davkovat prednu brzdu na biku
Mal by si si v tom spravit trochu poriadok
Ani nejake forum trkvasov ma nezaujima, netreba nic ine, iba si pozriet zopar videi peknych "karambolov" profi cyklistov, ako krasne letia cez riaditka v pripade kolizii
...a pak ses probudil.... Zajice z "Nu, pogodi!" bych jako profi cyklistu uplne nebral - nebo jsi ty karamboly videl v necem jinym?.
Ano, na kole se bezne brzdi predni brzdou.
Doporucuju nejaky kolo poridit (treba na bazosi) a jizdu na nem vyzkouset, sam uvidis
No a reakce v krizovce? Nevím jak kdo, ale mi jednou vlezl do cesty chodec. Zřejmě byl mentálně trošku jinde, ale to není podstatné. Rovina, suchý asfalt. Brzdil jsem co se dalo, jenom přední. Několikkrát se mi zvedlo zadní kolo a nechal jsem ho zase spadnout. Brždění jsem měl zcela pod kontrolou. Ale nestačilo to, začalo být jasné, že takhle nezastavím. Když už jsem byl blízko, a bylo to jisté, teprve pak jsem tu brzdu reflexivně zamáčk. Ano, přepadl jsem přes řídítka, ulomil jsem si roh, ale toho chodce jsem se ani nedotkl. Spadl jsem vedle něj, ale protože během brždění jsem většinu rychlosti ztratil, nic jiného se prostě nestalo. Chodec se na mě nepřítomně podíval a velmi pomalým krokem pokračoval silnicí dál. Já sebral roh, zvedl kolo, pokecal s lidma okolo a taky jsem jel.
Takže ano, přední brzda je trošku nebezpečná, ale to jen proto, že něco umí. Všechno, co doopravdy NĚCO UMÍ je nebezpečné. Mnohem nebezpečnější je ovšem přední brzdu nemít, nebo ji schválně nechávat měkkou.
forbidden píše:Bylo by dobrý, kdyby ses vyjadřoval jen ke věcem, kterým rozumíš...
Zbytocne sa tu hras na premudreleho frajera, ktory lezie Ekkarovi s radostou do zadku, len ti nohy trcia, nijako ti to nepomoze
PixelOrgy píše:...a pak ses probudil.... Zajice z "Nu, pogodi!" bych jako profi cyklistu uplne nebral - nebo jsi ty karamboly videl v necem jinym?
No tie tvoje argumenty tiez stoja za vela, asi by ste mali napisat zoznam najvacsich ritolezov, nech uz to ma nejaky zmysel, teda aspon pre vas
Michal22 píše:To je nějaký malý, ne?
Mám tady na půdě ještě tříčtvrtku esku, ze které jsem před dvaceti lety slezl. Kola by mohly být dobrý. Ráfky ocel, s perforací.
Jen si musíš dojet...
no ponivač i já jsem malého vzrůstu (169 cm) ale, rafky jsou rozměru 622 což je nejběžnější míra říkal mně prodavač, za nabídku děkuji, to jo, ale již vyřešeno