asus X550CC-X0175H mainboard napájení
Moderátor: Moderátoři
asus X550CC-X0175H mainboard napájení
Tak už vim v čem je problém. Nefunkční deska má totiž dedikovanou Nvidii. A s biosem z desky s intel grafikou, se tato rozeběhne, ale s vypnutou nvidií. Po přehození flash IC zpět, main opět nešel. Takže závada bude nejspíš v napájení v nvidie. Anebo v samotném grafickém čipu. Jdu pátrat dál.
Každopádně je to divné na C u grafického čipu se neobjeví ani chvilku napětí, přitom mosfety ve zkratu nejsou. U jednoho je mezi gate/source 15 ohm, ale měl jsem je odpájené všechny a je to už na desce, tak asi to bude ok. Zkoušel jsem grafický čip silou přitlačit k desce jestli to není kuličkama, ale pořád nic.
Při tom se ale grafický čip při zapnutí slabě ohřeje, takže někudy do něj musí jít ještě napájení.
Teď mi tak došlo, že když deska BEZ Nvidie jede s flash pro main s nvidii, Tak asi nebude řídící čip shazovat napájení, kůly chybějícímu power good?
Hmm, docházej mi nápady. co je vlastně za součástku 470 35jqq schottka?
Tak to bude asi vadným grafickým čipem. protože s flash IC z intel main, napájecí driver běží, tak že se asi Nvidia nanahlásí a vypne. Dokonce i na C, kde bylo 0V je teď 0,8
I tak ale úspěch, děkuji
- Přílohy
-
20180505_125513.jpg- (286.31 KiB) Staženo 136 x