pro cyklisty a příznivce ekologického cestování

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
elektrosvit

#61 Příspěvek od elektrosvit »

Když brzdím na kole s kotoučovkami, tak stisknu páky jen takovou silou, aby kolo zpomalovalo. Brzdnou dráhu mám sice delší, ale ještě se mi nestalo, že by došlo k zablokování kol. Na nějaké dávkování jsem nikdy nepomyslil. A taky nejezdím devadesátkou. Nevím, jak moc jsou v tomhle ohledu přesné radary u silnic, v jedné dědině jsem podle takového z mírného kopce vyšlapal ani ne padesátku. Jinde na mě ani nereagují. Na kole tachometr nemám.

Dobrá příhoda se mi ale stala ještě co děcku na kole s torpédem: Prudce jsem zabrzdil, ozvalo se prasknutí a kolo jelo prakticky nesníženou rychlostí dál. Málem jsem se pos... Když kolo zastavilo, nevěřil jsem vlastním očím: ta zahnutá páka, o kterou se přes vnitřní kužel opírá čelist, se normálně přelomila. :D
danhard

#62 Příspěvek od danhard »

Kdyz na tebe vlitne ze zatacky za rostim na polni ceste auto a neni kam se vyhnout, tak brzdis jak, kdyz to mate k sobe 10m ?
Zaky

#63 Příspěvek od Zaky »

Auto bude mít brzdnou dráhu v nejlepším případě kousek před tebe, pravděpodobně ale až někam za tebe, takže 10m před jedoucím autem jedině co nejrychleji do toho roští, pokud se to vůbec stihne, je to příliš nerovný boj.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
PixelOrgy

#64 Příspěvek od PixelOrgy »

V nouzi jsem zvyklej brzdit predni, lehce i zadni, mam taky kotouce a zablokuje se to az vicemene s packou nadoraz. Je to spis automaticka reakce. S tim autem by zalezelo na situaci, ale i kdyz jdu prudce na predni brzdu, ten "kopanec" celkem dobre pobere vidlice.

"Nastavit" to jde pridanim nebo upustenim brzdovky. Da se s tim brzdit tak presne, ze napr. neni nijak tezky jet na moment po prednim kole (prdel se da nad zadni kolo a zbytek brzdou)
p32

#65 Příspěvek od p32 »

No a když na tebe padá letadlo, tak jak brzdíš? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“