Zpráva z Pay Pal

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Zpráva z Pay Pal

#1 Příspěvek od starecd »

Zdravím, kdysi jsem měl účet na Pay Pal, který mně pro neaktivitu zrušili, nicméně 26.4.mi přišla zpráva, že zaznamenali na účtu podezřelou aktivitu. Samozřejmě, pokud kliknul na nápovědu, či jiný odkaz objevila se hláška"stránka se nedá zobrazit". Tak jsem na to nereagoval, dnes mám v mailu podobnou a to abych se přihlásil atd. podle mně jasný podvod. Co na to ti, co nakupují přes pay pal? Díky za odpověď.

Tady je zhruba, to, co poslali:
Vážený zákazníku,

Potřebujeme vaši pomoc při řešení problému s vaším účtem PayPal. Než nám pomůžete vyřešit tento problém, dočasně jsme vylíčili, co můžete udělat s vaším účtem.
Co se děje?
Na vašem účtu PayPal jsme zaznamenali nějakou neobvyklou aktivitu dne 05/05/2018 v 03:55 EDT u New Yorku NY a jsme znepokojeni možným neoprávněným přístupem k účtu.
Co dělat dál
Přihlaste se ke svému účtu PayPal a proveďte kroky k potvrzení vaší identity a nedávné aktivity účtu. Chcete-li chránit svůj účet, přístup zůstane vyloučen, dokud neprovedete nezbytné kroky.

Bezpečnost vašeho účtu PayPaI je pro nás nejvyšší prioritou a chceme spolupracovat, abychom ji ochránili.
Přihlásit se
Pokud potřebujete pomoc nebo máte nějaké dotazy, zavolejte nám na číslo 1-888-221-1161, od 5:00 do 10:00 PT a od So-Ne 6:00 do 20:00 PT. Upozorňujeme, že pracovní doba se může lišit v závislosti na dovolené.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

No a tie linky vedu kam? Predpokladam, ze nie na paypal.com ale na nejaky podvodny web, ktory uz medzitym bol zruseny.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Podívej se do hlavičky zprávy, ale stejně to je podvod. Navíc Paypal je teď i v češtině.
starecd

#4 Příspěvek od starecd »

Jak píšu v příspěvku, stránka se nedá zobrazit, myslím, že je to jasné.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hubert_79 »

Vůbec neřešit, smazat...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
renda15

#6 Příspěvek od renda15 »

PayPal tu a tam používám, ale co se týče zpráv, že něco není v pořádku tak těch dostávám v průměru dvě týdně. Odkaz vždy směřuje někam jinam, kde se z tebe snaží vylákat přihlašovací údaje. U žádné jiné služby těch spamů nedostávám tolik. Pokud chceš mít jistotu, přihlas se přímo přes stránku PayPalu a pokud by po tobě něco chtěli určitě by jsi to tam objevil.
termit256

#7 Příspěvek od termit256 »

Paypal te vzdy oslovuje tvym jmenem.
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

Díky za potvrzení.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

starecd píše:Jak píšu v příspěvku, stránka se nedá zobrazit, myslím, že je to jasné.

Nebavím se o stránce, ale o hlavičce toho mejlu a ta jde ukázat vždycky. Tam uvidíš opravdového původce zprávy.
A jak píšou ostatní, když půjdeš rovnou na Paypal, tak ti tam případně nechají informaci.
starecd

#10 Příspěvek od starecd »

A co z tohoto mám vykoumat?
Account Support Team@swserver.systemwelt.eu
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Aha, ty neumíš přečíst hlavičku mejlu, tak nic. :wink:
starecd

#12 Příspěvek od starecd »

No jo, vy jste všichni IT, mě to nikdo neučil.
Edit:to jsem si fakt početl!
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

No mi se přihlásili v češtině (stále nakupuji) a upozornili mne na to, že nadále pojedou v češtině , super , ano nazvou tě jménem a nikdy nechtějí údaje . To tě snad okolí od PC učí od Tvého prvního ovládání vlastního PC .
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZdenekHQ »

Před smazáním přeposlat (bez editace!) na spoof@paypal.com . Třeba to někomu zachrání peníze.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Achab

#15 Příspěvek od Achab »

Tyto maily mě chodí asi 3 roky, i když jsem účet Pay-Pal nikdy neměl. Vždy s podezřelým odkazem, občas s drobnými obměnami textu a adresy odesílatele. Většinou to automaticky spadne do spamu.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“