adaptér SD na CF kartu
Moderátor: Moderátoři
adaptér SD na CF kartu
nemá prosím někdo zkušenost s tímto nebo podobným adaptérem ?
Jde mi o praktické zkušenosti při použití ve fotoaparátu....
předem dík za info
A kutilmile - nelituju tě
Mám asi šest 8GB karet, ale už je mám dlouho, tak mě napadlo, že dneska jsou SD levný (a válí se všude) tak že bych je využil..
Jde i právě o to, jestli je v těch adaptérech dobrý ten řadič
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Napadá mě, co se "získá" použitím SD přes tento adaptér; starší ne-profi aparáty mívaly samy o sobě ne moc rychlý řadič, takže do nich nemělo cenu cpát nic rychlejšího než třeba SanDisk UltraII, tím "úzkým hrdlem" zkrátka nebyla ta karta.
Využití vidím spíš v tom, že se CF karty dneska docela blbě shánějí.
Hubert_79 píše:....Napadá mě, co se "získá" použitím SD přes tento adaptér; starší ne-profi aparáty mívaly samy o sobě ne moc rychlý řadič, takže do nich nemělo cenu cpát nic rychlejšího než třeba SanDisk UltraII, tím "úzkým hrdlem" zkrátka nebyla ta karta.....
O rychlost ani tak nejde, spíš spolehlivost. Nefotím profesionálně, ani sport a netočím video. Mám dva EOS 5D a PS G5, takže žádný zázračný rychlíky. Jde mi spíš o to využít SD (i micro) co se mi doma zbytečně válí a nemám pro ně využití.
Ale může to být problém v S100/Altair ovladači. http://www.s100computers.com/My%20System%20Pages/IDE%20Board/My%20IDE%20Card.htm
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Můžu dát třeba příklad. Tom Tom navigace ONE XL umí taky jen SD karty do 4GB. Aby uměla SDHC, tak se musel přehrát bootloader, což je něco jako bios s ovladači v PC.
Další příklad starší foťáky uměly jen maximálně SD karty do 2GB. Pokud jsi tam strčil SDHC 2GB tak ji vůbec nerozeznaly.
Ale třeba budeš mít kliku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!