Identifikace IO

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Ype

Identifikace IO

#1 Příspěvek od Ype »

Známé se podařilo zničit dálkové ovládání k Xiaomi selfie tyči. Prý ho připojila k nějakému zdroji 24V s usb mini konektorem, víc neví. Po rozebrání jsem objevil poškozeního švába. Mohl by mi někdo pomoct s jeho identifikací? Je na něm nápis 57C6.
Přílohy
Chip_closeup.JPG
(95.23 KiB) Staženo 268 x
chip_dal.JPG
(121.27 KiB) Staženo 255 x
samec

#2 Příspěvek od samec »

žeby toto?
RN1907AFS
fredis

#3 Příspěvek od fredis »

Jo, to je ono. 57C6 :wink: :roll: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Ype

#4 Příspěvek od Ype »

Podle samce by to měl být nějaký dvojitý pre bias tranzistor. Ten se mi ale nepodařilo sehnat. Existuje za něj nějaká náhrada?
samec

#5 Příspěvek od samec »

Ja neviem na isto, či to je to. Len to ma rovnaké púzdro a označenie C6. Bolo by dobré to vypajkovať a skusiť premerať. Možno nejaký funkčný zbytok toho SMD napovie. Ak je to dvojica tranzistorov, možno odišiel len jeden, možno zostal funkčný nejaký rezistor. Ale základ je skúsiť vysledovať zapojenie na plošaku. To napovie najviac. Z fotky sa zdá, že pin 5 a 6 sú prepojené. Čo by znamenalo, že signál z kolektora Q1 ide na bázu Q2. Na pin 2 (báza Q1) by mal prichádzať odniekiľ signál. Pin 1 (emitor Q1) by mohol ísť na mínus.
Ešte jeden podstatný detail, ktorý neviem z fotiek vylúštiť. Súčiastky na plošaku sú označené bielym popisom Q.. - tranzistor, U.. - Integrovaný obvod. Ak je to dvojica tranzistorov, malo by pri tom byť Q.
Ak je to skutočne tá dvojica tranzistorov, tak sa to bude dať nahradiť trebárs aj dvoma tranzistormi a odpormi. Je to babračkka, ale už som tak nahrádzal dvojitý C-MOS, kde som nevedel nájsť ani len podobnú súčiastku. Dvojitých NPN sa dá nájsť dosť od roznych výrobcov. Podľa mňa vyhovie väčšina general purpose tranzistorov. Základ, aby sedeli vývody.
http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheets/toshiba/RN1907AFS_RN1908AFS_RN1909AFS.pdf

https://www.mouser.sk/Semiconductors/Discrete-Semiconductors/Transistors/Bipolar-Transistors-Pre-Biased/_/N-ax1s9?P=1z0xz4pZ1z0y4di
Odpovědět

Zpět na „Součástky“