LG 32LB561U
Moderátor: Moderátoři
LG 32LB561U
kamarád přinesl tuhle televizi od popelnic.
Někdo se do ní dost necitelně podíval, ale na druhou stranu krom šroubků a ovladače nic nechybí. Rámeček je trošku zohýbaný jak to někdo páčil od sebe.
Televizi, když zapnu tak se celá obrazovka rozsvítí a je celá žlutá na ní taková hnědé mazanice co se různě mění skoro mi to příde jako rozmazanej spořič.
Uvnitř jsou dvě desky Zdroj a deska s grafickým procesorem a vstupními obvody.
Zdroj dává Všechna napětí ( 12V, 24V, 3.5V) Ještě než jsem zjistil, že televize naběhne, trošku mě zmátla ta červená LED, myslel jsem, že televize nestartuje a změřil jsem ESR všem kondenzátorům, ale pak jsem zjistil, že jde přes telefon vypnout zapnout a zřejmě i funguje krom obrazu.
Na USB konektoru je 5V když tam dám flešku tak do ní televize šáhne.Tedy vadný řadič na obrazovce, nebo signál z desky s procesorem ? Někde jsem dokonce slyšel o vadných pamětích v televizi.
Jednu starší televizi se mi povedlo opravit, že na řadiči byl stabík pro napájení v háji, ale ta tehdy nesvítila vůbec.
Je to známá závada ? Má to cenu třeba odnést do opravny ? Nebo si mám nechat ten zdroj kdyby náhodou a ty boxy s repráky a zbytek hodit do šmelcu ?
Ta obrazovka je pěkné podsvícení funguje je mi toho líto.
Díky Robert
řadič je SHARP 12V i 3.3V na něm je. Nevím jestli to je tím, že sem se v tom šťoural, ale televize se momentálně chová tak, že po zapnutí sítového napájení televize naběhne zobrazí se logo LG dokonce jsem několikrát viděl číslo programu a pak celá obrazovka zežloutne a různě se na ní stěhují žluté až bílé pruhy.
https://www.youtube.com/watch?v=sS8khuWfj9k
Pokud to naběhne s logem tak postupně zmizí v tom bordelo chvlíli je vidět jeho bílej stín pak už jak je na videu
Nevěděl jsem co to je. Jinak televize už zase vůbec nenabíhá je hned žlutá.
TCON tam teda vůbec není ? Takže vadný panel ?
Děkuji Robert
asi dvakrát nebo třikrát jsem viděl pěkný obraz nejdéle 1 min jinak nic
Rozdělal jsem obrazovku, a zjistil jsem proč se tam dělalo takový hnědý kolo byla upadlá jedna čočka navíc to vypadá že televize někomu upadla je mírně naťuklej roh.
na skle či LCD panelu jsem poškození nenašel. Zkusil jsem to pomačkat ale ne obraz se neobjev.
Nenapadlo ťa, že práve vysadením niektorého z nich alebo väčšiny sa práve deje tá závada a preto sme ta logicky smeraval na meranie toho?
Ale ok, rob ako myslíš, ja by som ešte flintu do žita nedával, ale to som ja, lebo vidím ešte ďaľšie možnosti, ktoré bohužial ty nevidíš.