Keramické kondenzátory 4TK 450, 452, 453 - parametry
Moderátor: Moderátoři
Keramické kondenzátory 4TK 450, 452, 453 - parametry
( Tesla ?? ) . Nemáte prosím někdo katalogový list apod. ?
- Přílohy
-
4TK45x.png- (90.86 KiB) Staženo 188 x
- weed_smoker
Jde o to, že to má asi 7mm, je to u hřbetu dost natuho sešitý i slepený a šlo by to takto skenovat jen fakt hodně přibližně a škaredě. A to je škoda práce, už jsem se v tomto smyslu jednou vyjádřil.
Když jsem to tak procházel - je z roku 78. Zdá se to starý, ale :
Je to asi takový "zlatý střed", kdy je tam obsaženo všecko starší od 60. let, ale i všecko to novější polštářkový a diskový, co Tesla s malými kosmetickými změnami používala celý 80. léta, jsou tam už i Supermity.
Mimochodem jsem tam našel i označení a parametry těch skvělých červených glazovaných poštářků, co jsou na fotce.
A všecko pěkně pokupě, včetně průchodkáčů, vn trubkáčů do TV, speciály, prostě je tam celej tehdejší hradeckej sortiment i s parametry.
No a tak si říkám, jestli stojí za to ho říznout-rozpárat
Restaurátorů historické techniky /ať už s jakýmkoli cílem/ asi bude taky pořád dost.
Asi to skončí tak, že to pošlu Kájovi a ten to odborně rozebere, oskenuje, udělá z toho úhledný pdf a znova sešije
Jen já mám různé trubkové a kalíškové či terčíkové keramiky asi tak krabici od bot, převážně nových-nepoužitých.
Zdědil jsem nejen toto zboží po člověku, co pracoval skoro celý život s vf komunikační technikou. Konkrétně nejmíň 30 let na vf komunikaci vn a vvn rozvoden po vedení, nebo snad po tom čtvrtým drátu, já ani přesně nevím, jak to fungovalo...
Jsou tam i pytlíky origo nepoužitých Hescho, S&H, Bosch a dalších německých kondenzátorů, co šly začátkem 50. let levně koupit z různých válečných zásob ve výprodejích inkurantů.
Ale je to smíchaný i touhle starší-novější tesláckou produkcí, včetně části z SSSR. K tomu další hromada čistý vf a izolační keramiky, jakože všelijaký kostřičky, výlisky, izolátory, hromada všelijakých krystalů a obecně všech věcí, které s tímhle oborem nějak souvisely. Velký keramický trimry, keramický vf přepínače...Ale nejen toto, třeba i krásný profi nf transformátorky, mraky elektronek, objímek, vf kabelů i měřáků. když jsem to všecko načtyřikrát odvážel, tak pokaždé Felda táhla zadní zástěrky po asfaltu. Prostě mi toho všeho nashromážděného "pokladu" bylo líto, pro někoho, kdo pravidelně dělá s vf technikou to může mít nějakou užitečnost. Nervózní dědicové to původně chtěli všechno, sakumprdum vysypat do kontiše.
A pochopitelně - i když je mi většina z toho aktuálně na úplný hovno, nevyhodím to, protože mě nijak netlačí prostor. Bohužel i bohudík zároveň. Nevím, co z toho je destruktivnější
Semtam si z toho vezmu nějaký šikovný, menší a úhledný trubkáč, jako jsou třeba tyhle nahoře, nebo i ty celý světlezelený, ohromně se jako dosti stabilní a na 500V hodí do elektronkovch aparátů - a vsjo.
Zbytek leží a možná by se to někomu od vf techniky i hodilo.
Jenže to bych nesměl být línej to všecko fotit a kamsi dávat..
Tenhle hradeckej katalog /a není jediný, ale tento je nejpodrobnější/ je pravděpodobně taky od něj. Protože tak podrobný a rozsáhlý katalog jen o keramických kondech jsem já nikdy neměl, ani neviděl. Ostatně by mi byl i naprd, já při svý praxi spíš potřeboval katalogy elytů a takových věcí, než keramiky. V nf zařízeních se jich stejně používalo tak max. pět typů, tak na co katalog.
Z literatury od dotyčného pána jsem byl dost vyvalený - byly tam konstrukční katalogy elektronek, co jsem v životě neviděl, ani o nich neslyšel. Převážně v němčině...
Konstrukční katalogy tranzistorů, z nichž třeba 0C16 už málokdo zná či pamatuje - obsahuje i grafy a poznámky, které k tomuto tranzistoru nikde už dostupné nejsou. Stejně tak i s dalšími součástkami. Hodně toho po částech vycházelo v AR 50. až 70. let, ale kdo to má furt dohledávat...
- Přílohy
-
cervene keramiky01.jpg- (155.93 KiB) Staženo 139 x
- Přílohy
-
kerko_typ 1.png- (29.78 KiB) Staženo 195 x
Nejstarší i nejnovější typy a druhy, včetně všech jejich vlastností.
Mezi .pdf soubory je i soubor podnikových norem Tesly Hradec Králové. Byla to nejspíš neprodejná brožura /nemá cenu/, vytvořená jen světlotiskem a zřejmě pro potřeby ČSVTS.
Je tam úplně všechno, co jste kdy chtěli vědět o keramických kondenzátorech a báli jste se zeptat
Chci požádat, zda by se to nemohlo pověsit někam do literatury mezi katalogy, až to zkompletuju a pověsím na úložiště.
Je toho celkem asi 200MB, narostlo to tak bohužel tím, že jsem se snažil o co nejvyšší kvalitu skenů.
Když už teda nakonec rozříznu a dávám si tu práci se skenováním 110-stránkového katalogu, tak ať ta práce teda ve výsledku za něco stojí..