Sestává z přední reflektorové části a zadního akumulátorového bloku. Má to společné držadlo a obě části se propojují kabelem s autozapalovač konektory. Všechny hrany mají gumový návleky, možná to je skutečně nějaký vojenský zodolnění proti nárazu.
Reflektor má průměr skoro 40 cm a když se mi to dostalo do ruky, tak v tom byla H7 žárovka. Nad reflektorem je LED svícení 5 x 1W. V akumulátorovým bloku je olovo 12V 19Ah, nabíjecí automatika a LED maják bílý světlo, červená blikajda a stroboskop.
Začal jsem baterkou, měla jen 6V a při připojení na nabíječku zahlásila hned nabití, takže je šrot, velkej vnitřní odpor. Dal jsem místo ní na dráty 12V 28Ah.
Na akumulátorovým bloku nic nesvítilo, zjistil jsem urvanej společnej vývod mínus pro ledky. To je už OK.
Na reflektorový části svítily jen ledky. Při pokusu o zapnutí hlavního světla v parabole se ozvalo pár ran a to vždy opakovaně při zapnutí. Tak jsem to rozdělal a zjistil, že v tom nemá být vláknová H7 ale že to je HID 35 nebo dokonce 50W v H7 patici. Nějakej 🤐 ucvakl VN přívod k výbojce a připájel ho na packy H7 vláknový. Tak to se jen tak nevidí... Vyhrabal jsem HID výbojku do Oktávky, má sice jinou patici ale po narafičení drátů na patici se výbojka rozsvítila, takže ballast to připojení na vláknovou H7 přežil. Ballast není klasika kovovej odlitek jako do aut ale jenom plošák s hromadou klasickejch součástek.
Teď jsem za tmy udělal pokus a tu parabolu osadil znova vláknovou H7, připojil na 12V a namířil na necelej kilák vzdálenou věž kostela. No na věži bylo krásně nasvícený kolo přes polovinu výšky věže.
Takže stačí koupit HIDku H7 a novej akumulátor a bude to funkční.
Ale mám jeden problém. Když koukám na nádradní HID H7 35W/ 4800 nebo 6000K, tak to má jeden vývod jednopin spojku a druhej vývod dvojpin spojku. Já tam mám dva samostatný jednopiny.
Neměl jste prosím někdo tuhle HID H7 v ruce? Jak je to u nich skutečně s vývody? Na netu jsou fotky dost blbý a není zcela jasný, jak to má konektory. U nás se dají sehnat jako konverzní kity na nelegální předělávku aut z vláknovek na HIDky.
Díky!