Solonizační jednotka do bazénu

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#31 Příspěvek od rnbw »

Obycajne "ciste" Savo je vhodne aj na dezinfekciu pitnej vody, v tom by nemalo byt nic navyse.
Atlan

#32 Příspěvek od Atlan »

Mas aj savo priamo urcene na dezinfekciu vody v studni. Ale tam je koncentracia miziva oproti bazenu.
Inak neprehanate to ma 5kubikov v bazene zachlorujem to len pri napustati aj to preto lebo zo studne.
A potom sa da dost dlho zit na tabletach v plavaku.
Jasne voda o 35st a dazd je problem ale kybel s chemiou to vecer vyriesi.
Inak doporucujem zajst niekam kde o tom nieco vedia co ti povedia na tu slanu vodu vs chlorovana voda. Bazenisti o tom urcite nieco vedia.

A ked ti to smerdi tak sa ti to rozklada na blby chlor. Tak ze zmerat ph teplotu vody, skontrolovat oba typy chloru , na zaklade rozboru rozpustit chemiu a sup ju tam.
microlan

#33 Příspěvek od microlan »

Bu2520 a Celeron

Díky chlapi, funguje to! Voda jak křišťál, jen jsem musel 1x setřít sliz ze stěn, vzhledem k velikosti bazénu 5 minut práce. Říkal jsem si, že je letos asi příznivé počasí, že to nezelená, ale když jsem dnes viděl jeden bazén s modrozelenou smradlavou vodou,tak si myslím, že UV funguje. Malý bazén Ø 2,7 m, 55 cm vody, velká filtrace s 10 kg písku a 24W UV lampa. Občas síťkou "vychytat hladinu" a zamotat vodu s následným "vysavačováním" vystředěné sedliny. Vše během koupání, abych se v té vodě nenudil.
Pouze trubky jsou uvnitř nazelenalé, budu je muset nějak vyčistit
microlan

#34 Příspěvek od microlan »

Fotka UV lampy, kde je krásně vidět rozdíl mezi vstupní a výstupní hadicí.
Přílohy
20180708_102411.jpg
20180708_102411.jpg
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“