Výroba makety
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
Výroba makety
https://www.silikonysro.cz/vyroba-makety-zbrane
celkem by se mi to zamlouvalo , ale nějak mi hava nebere jak zabránit , při výrobě formy tomu , aby ta hmota nenatekla do pajšlu toho kvéru?
- scorpions-cz
- scorpions-cz
Já to vidím tak, že je formovací hmota natolik hustá, že do jemných spár na kvéru nezateče. Ale mít kvér, tak bych asi tak měl trochu strach na něj něco nalít, nezkoušel bych to jen tak podle stručného návodu na netu...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- scorpions-cz
Parafín je naprosto v pohodě, otřeš ho hadrem navlhčeným čistícím olejem na zbraně, případně technickým benzínem. Pokud máš čistej lékárenskej parafín, zbrani nemá jak uškodit - můžeš ho dokonce sníst a krom trošku mazlavějšího exkrementu ti to nemá jak ublížit. Kov a plasty zbraní jsou daleko odolnější. Parafínem můžeš separovat klidně i měkký ovoce určený pro odlejvání do silikonu, třeba zralý třešně nebo nektarinky - a po vyformování a otření ho můžeš bez ohrožení svýho zdraví sežrat - nijak mu neublíží ani ho chuťově neovlivní. Navíc - ČÍM SI ASI TAK MYSLÍŠ, ŽE SE KONZERVUJOU ZBRANĚ PRO DLOUHODOBÝ ULOŽENÍ V ARMÁDNÍCH REZERVÁCH ...? JISTĚ - ZBROJNÍM OCHRANNÝM VOSKEM. A CO JE TO ASI TAK ZBROJNÍ OCHRANNEJ = KONZERVAČNÍ VOSK ...?scorpions-cz píše:...
Ekkar no patlat na zbraň ( a někdy ne na moji) parafin , taky se mi nechce.
Psal jsem na tu firmu , ale zatím bez odpovědi.
2Samec - choď do 3,14če so svojimy radami na dovolenku - čo si taký sprostý že si myslíš, že napríklad na školské predstavenie alebo na demonštračné účely popri výcviku v sebaobrane sa používajú ozajstné búchačky? Alebo pri vyšetrovaníu trestných činov, že dajú pri rekonštrukcii volakému halamovi skutočnú zbraň - aj keď bez nábojov?
A kutilmile - nelituju tě
- scorpions-cz
- scorpions-cz
- scorpions-cz
- frantajetel11
A ty velký díry (např. hlaveň) - dovnitř nacpat kousek molitanu cca půl centimetru od konce hlavně a ten zbytek zašpuntovat obyčejnou modelínou. Díru bych tam nedělal, páč tím si vyrobíš "negativní úhel" (nebo jak se tomu nadává) a pak ti to z tý formy půjde blbě sundávat a dost jí zkrátíš životnost.
K těm silikonům: Jde tam o to, jak moc je silikon tekutej (hodně řídkej navzlíná všude) a taky jak rychle po smíchání složek tuhne. Další věc, která platí snad u všech: čím větší množství rozděláš, tím rychlejc to tuhne.
Edit: ještě teda koukám na ten návod a není tam jedna dost podstatná věc na začátku... Když se dělá první díl formy, tak se ta bouchačka musí do půlky "zapustit" do nějakýho materiálu - stačí zase modelína. Do tý modelíny se to zapouští proto, abys silikon lil "nahoru" (myšleno tak, že ta bouchačka by při odlévání silikonu neměla bejt nad ním). Bublinky v silikonu by se o ní zastavily a zůstaly by tam.
Ta modelínová půlka by měla bejt udělaná dost pečlivě, protože silikon nesmí zatéct kam nemá a ta předělová rovina (mezi dvěma dílama formy) je potom vidět na hotový maketě. Po zarovnání roviny se do modelíny vymačknou vodící žlábky ( v tom odkazu tam má nějaký šestihrany) - ty žlábky by měly bejt mírně kónický - zase kvůli negativním úhlům. Jsou tam ve finále pro přesný usazení obou dílů formy proti sobě.
Další docela důležitá věc: silikon se začíná lít na nejnižší místo a pomalu se nechá celá věc "potopit"- zase kvůli bublinám.
Docela dobrý zkušenosti mám s dvousložkovym silikonem z Elchemca, kterej se míchá 1:1. Jmenuje se RTV 5530