Problém s bluetooth na mobilu

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Problém s bluetooth na mobilu

#1 Příspěvek od dvorak »

Mám problém s bluetooth u mobilního telefonu AKAI PHA 2880. Po spárování s notebokem funguje komunikace pouze jednosměrně - z NTB do mobilu, opačně ne, přestože je NTB v seznamu spárovaných zařízení. To samé v autě, po spárování se objeví hláška, že komunikace není možná.
Jiné telefony bez problému.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Hele, možná to nechceš slyšet, ale AKAI není podle mě mobil. A že na něm něco nefunguje, to moc nepřekvapuje.
Navíc je to docela exotická záležitost (asi)- já za 17 let u mobilů neměl v ruce ani jeden značky AKAI...
Zkus třeba Factory Reset, přehrání SW, případně přepájení (modulu/švábu- ve většině zařízení bývá společný pro BT/WLAN, lze jej identifikovat podle antén).
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

To nemoze byt HW zavada. Jedine problem v SW.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Já potkal u mobilů leccos, tak nic nevylučuji (například moje lepší polovička nedávno utopila Iphone 5, ač jsem jej hned vyčistil, tak zůstal viset na jablku, při pokusu o přehrání SW hlásil chybu 4005. Už jsem to chtěl vzdát, ale nakonec jsem ješte laboroval a googlil, a ejhle- on to dělal flex ke sluchátku).

Vůbec netuším, co je tam za modul a jak funguje, ale kdysi jsem stavěl známýmu BT trackery, použil jsem modul WT11i (nebo tak nějak). A tam byla komunikace přes RS-232.
Pokud by to bylo třeba podobné i v tomto telefonu. tak kdyby byl přerušený spoj na vstupu Tx, mohlo by se to takhle chovat.

Upozorňuji- pouze domněnka...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Uz samotne sparovanie je obojsmerna komunikacia.

Kludne to moze byt nejaky bug v SW, ktory nikto nikdy neopravi.
dvorak

#6 Příspěvek od dvorak »

Tak přece jen mírný pokrok, v autě bluetooth funguje, i když nestahuje seznam z telefonu (book), volat a přijímat hovory přes autoradio jde.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“