Fagor běží pořád
Moderátor: Moderátoři
Fagor běží pořád
prosím může mi někdo poradit, lednička Fagor model 1FFC-33, s mražákem dole 1 kompresor. Pořád běží, zadní stěna v ledničce je namrzlá na první přihradce shora je teplota 9°C. Termostat nereaguje i když je stáhlý na min. Měl jsem ho venku kapilára se jeví jako neporušená.
Mám následující problém.
je vadný termostat?
nebo ztratila výkon/únik chladiva-kompresor?
zaráží mne že na to že běží řadu hodin v kuse je tam na té první přihrádce pod termostatem 9°C....
pokud je menší chladící výkon tak jakto že je zadní strana tak krásně namrzlá....
Díky moc za Váš tip a radu.
rnbw píše:Tesnenie na dverach mas dobre?
Těsnění je dobré , je to na 99% termostat, měl jsem ho kuchlý ,jen mám nyní problém s hodnotami náhradního termostatu. Orginál je Danfoss rozsah -12 - -28°C, ale takový nemohu nikde najít.
teplotně mi neodpovídá ani jeden návic těm popisům nějak nerozumím. Chápu to tak že uváděné tepl. rozsahy jsou teplotní rozmezí ve kterých dokáže pracovat, hystereze se neuvádí, protože je nastavena výrobcem?
Zajímavé že jak termostat tak kompresor je značky Danfoss
V servisu nabídli za 500Kč jiný termostat, nějaký Ital, jakž takž tam pasuje a vypadá že to bude i fungovat. Jen tak pro zajímavost koukám kolik druhů a technických parametrů je pro obyčejnou ledničku.
Děkuji všem a přidávám jeden pěkný odkaz bohužel na slovensku.
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=932